Skadi Rotterdam tekst

 

 

 

 

GEEN vaarverbod

Erasmus Sprints

 

 

Erasmus sprints

De Erasmussprints is dé start van jouw voorbereiding op de najaarswedstrijden en het nieuwe wedstrijdseizoen. Een grote groep junioren en (oud) wedstrijdroeiers reist jaarlijks af naar Rotterdam om de krachten te meten. Dit jaar verwachten we ook een grote groep afroeiers die hun eerste wedstrijd zullen roeien. Dat laatste veld is dit jaar nieuw. Dit is een unieke kans om kennis te maken met roeien op de baan, dus voor de eerstejaars die overwegen om te gaan wedstrijdroeien is dit een mooie opstap. Ook disputen en huizen krijgen weer de kans om de krachten met elkaar te meten. In het Erasmussprintsveld is er een aparte prijs voor de beste Ouder/Kind-combinatie.

De Erasmussprints is een wedstrijd over 1000m, waarbij iedere ploeg een handicapfactor toegekend krijgt.

De handicapfactoren die worden gebruikt zijn uitgebreid getest en worden al lange tijd gebruikt door “KR&ZV De Maas” voor de maandelijkse Rotte Competitie gedurende de winter, door Breda voor de Mark-competitie en door “De Hoop” voor het veteranenklassement. Leeftijd wordt tot op een maand nauwkeurig meegewogen, verder zijn geslacht (man/vrouw) en het boottype (boord, scull, aantal roeiers en bijvoorbeeld C-boot) in de handicapfactoren verdisconteerd.

Uniek aan de Erasmussprints is dat de handicapfactor als tijd bij de start (dus voorafgaand aan de wedstrijd!) wordt verrekend. De roeier of ploeg met de laagste (lichtste) handicap start als eerste. De ploeg met de hoogste (zwaarste) handicap start als laatste van het veld. Alle ploegen zullen ongeveer gelijk de finish naderen, winnaar is degene die als eerste over de finish komt.

Voor de startprocedure wordt gebruik gemaakt van lichten met een speciaal individueel aansturingsysteem zodat ieder licht computergestuurd op het juiste moment het startsein voor de betreffende ploeg geeft. Het systeem is na de wedstrijden in 2012 aangepast in 
samenwerking met Time Team om de betrouwbaarheid te vergroten. Het systeem is met succes toegepast bij de Dutch Masters Open, ook een 1000-meter wedstrijd met startverschillen en handicap-factoren, speciaal voor veteranenroeiers.

 

2017 Activiteit
18 november
zaterdag
Brugge trainingskamp
19 november
zondag
Brugge trainingskamp
21 november
dinsdag
Ploegenborrel I
24 november
vrijdag
Nultest
26 november
zondag
39ste Hel van het Noorden
28 november
dinsdag
Ploegenborrel II
5 december
dinsdag
Ploegenborrel III

Contact

A.R.S.R. "Skadi" 

Noorderkanaalweg 20-22

3037 AV Rotterdam

 

T: +0104656333

E: ofni.[antispam].@skadi.nl 

Adresgegevens

 

 

Skadi Rotterdam tekst wit