Skadi Rotterdam tekst
 

GEEN Vaarverbod

Skadi Rotterdam

Harboursprints

Rotterdam Harbour Sprints

De Rotterdam Harbour Sprints is een roeiwedstrijd die tijdens de Wereld Haven Dagen wordt georganiseerd. Er wordt 450 meter boord aan boord gesprint in de Rijnhaven, tussen de oude pakhuizen en de moderne skyline van de wereldstad Rotterdam. We maken gebruik van een knock-outsysteem, waarbij de winnende ploegen halve finales roeien. Tijdens de finale zal er gestreden worden tussen de twee snelste ploegen van het veld.

De wedstrijd staat open voor iedere roeier. De beste dames en heren van de roeiverenigingen kunnen het tegen elkaar opnemen in de velden 4+, C4+ en 8+. De bedrijfsroeiers strijden tegen elkaar in het Bedrijfsachtenveld.

De wedstrijd vindt plaats in de Rijnhaven. Aan de noordkant van de haven bevinden zich de oude silo’s die aan de grondslag hebben gelegen van het succes van de Rotterdamse Havens. Op de Kop van Zuid zijn de grote wolkenkrabbers te vinden. Neem bijvoorbeeld het immense gebouw “De  Rotterdam” dat in 2013 is opgeleverd. Op een steenworp afstand ligt de wereldberoemde trots van Rotterdam, de Erasmusbrug. Kortom, een unieke plek om in een boot te stappen!