Skadi Rotterdam tekst

 

 

 

 

GEEN vaarverbod

Aartsrivalen op de Amstel

Geplaatst op 26-09-2016  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Stephan Niemansburg

Gisteren vond de 6de editie van de Amstelbeker plaats. Een bloedstollende strijd van 750 meter op het Amstelwater waar boord-aan-boord geracet wordt voor de Palmbeker en de Fortunabeker, respectievelijk de beker voor de heren en de dames. Twee skadiploegen met daarin de beste roeiers van Skadi roeiden gisteren tussen de pleziervaart door om deze bekers te veroveren.  Er werd begonnen met een time trial, waarmee de daaropvolgende boord-aan-boord races worden ingedeeld. Zowel de dames als de heren spaarden hier hun krachten en zetten een 9de tijd neer.

De dames van Skadi ontmoetten in hun voorwedstrijd de acht van Asopos. Het winnen van deze wedstrijd zou recht geven op een plaats in de kwartfinales. Om 14:00 uur lagen beide ploegen aan de start om zich zo snel mogelijk van Nereus naar de Hoop te begeven. De Skadi-dames hadden voornamelijk getraind om samen mooie en sterke halen te maken en hadden minder de focus gehad op de start. Asopos had daarintegen volledig ingezet op de start en pakte daarin ook enkele meters. De oude acht dames wisten wat zij moesten doen en begonnen aan een mooie inhaalrace. Haal voor haal werd ingelopen op Asopos en was de finish een meter verder geweest dan hadden ze geheid gewonnen. Helaas bleek de geleverde inspanning net niet genoeg, maar alsnog wordt teruggekeken op een mooie wedstrijd.

De heren startten om 14:24 uur naast de knorren uit Groningen. Enkele intimiderende blikken van de Skadi-heren waren genoeg om Gyas te ontregelen en bij de start werd al een gat geslagen dat enkel werd uitgebreid in de volgende 700 meter. In de kwartfinales werden de oude acht heren opgewacht door Laga. In de time trial hadden zij de snelste tijd neergezet en in hun voorwedstrijd hadden zij geen kind aan Euros. De ploeg van Laga bleek een maatje te groot voor onze heren. Met slechts twee weken voorbereiding was er niet voldoende een collectieve haal om de sterke acht van Laga bij te houden. De Laga-acht was begin deze maand gestart op het FISU-WK en had dus ook een veel betere voorbereiding genoten. De tijd van de oude acht was dermate goed dat er in de C-Finale gestreden mocht worden om de 5de plek. Vidar was hier de tegenstander. Met de uitputtende strijd tegen Laga nog in de benen werd het een zware, maar mooie strijd. Het bleef lang spannend, maar uiteindelijk trok Vidar aan het langste eind. De Skadi heren mogen trots zijn op hun prestatie en het belooft een mooie strijd te worden tijdens de Heineken in maart.

Skadi wint de Varsity!


2017 Activiteit
12 december
dinsdag
Competitiediner
19 december
dinsdag
Almanak presentatie
19 december
dinsdag
Wedstrijd ploegen presentatie
21 december
donderdag
SB kerstfeest
25 december
maandag
Kerstreces
26 december
dinsdag
Kerstreces
27 december
woensdag
Kerstreces

Contact

A.R.S.R. "Skadi" 

Noorderkanaalweg 20-22

3037 AV Rotterdam

 

T: +0104656333

E: ofni.[antispam].@skadi.nl 

Adresgegevens

 

 

Skadi Rotterdam tekst wit