Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Eerstejaars Competitieroeien

Eerstejaarsroeiers kunnen na de Afroeiperiode terechtkomen in een selectietraject voor de eerstejaars wedstrijdboten, de clubboten of de TopC4+ boten. De eerstejaars die niet onder een van deze boten vallen, starten de Bakboord of Stuurboord bokaal. De beste Top C4+ ploegen starten het Klassement.

Bakboord- en Stuurboordbokaal

De NSRF Onervaren C4+ Competitie is dé competitie voor eerstejaars competitieroeiers. Deze bestaat uit de Bakboord bokaal, Stuurboord bokaal en het Klassement. Op Skadi vorm je in je eerste jaar een ploeg van zeven roeiers op de ploegenborrels in de winter. Met je ploeg roei je dan mee in een bokaal. De Stuurboord & Bakboord Bokaal bestaan beide uit 6 leuke wedstrijden en wordt gestart door het overgrote gedeelte van de eerstejaars competitieroeiers.

Klassement

Het klassement is voor de ploegen die harder trainen, de Top C4+ ploegen en bestaat dan ook uit 7 wedstrijden. Elke vereniging schrijft een of twee boten in die deelnemen aan het Klassement. Dit zijn de beste eerstejaars competitieroeiers van de vereniging en dat maakt het Klassement zo’n hoogstaande competitiebokaal. Afgelopen seizoen heeft Skadi Dames 1 het Klassement gewonnen.

Talenten8

Aan het einde van het seizoen, rond april/mei, kunnen eerstejaars deelnemen aan de Talenten8. Deze boot start uiteindelijk de laatste wedstrijd van het wedstrijdseizoen, de NSRF, en is bedoeld als opstapje voor leden die willen gaan wedstrijdroeien.