RHR - 2019

Kramer Rotterdam Harbour Races

De Kramer Rotterdam Harbour Races bestaan uit een coastal wedstrijd en een sprint die tijdens de Wereldhavendagen worden georganiseerd. Op een afstand van 450 meter wordt boord aan boord gesprint in de Rijnhaven, tussen de oude pakhuizen en de moderne skyline van de wereldstad Rotterdam. We maken gebruik van een knock-outsysteem, waarbij de winnende ploegen halve finales roeien. Tijdens de finale zal er gestreden worden tussen de twee snelste ploegen van het veld.
De wedstrijd staat open voor elke roeier. De beste dames en heren van de roeiverenigingen
kunnen het tegen elkaar opnemen in de velden 4+, C4+ en 8+. De bedrijfsroeiers strijden tegen elkaar in het veld voor bedrijven achten.
De sprint vindt plaats in de Rijnhaven. Aan de noordkant van de haven bevinden zich de oude silo’s die aan de grondslag hebben gelegen van het succes van de Rotterdamse Havens. Op de Kop van Zuid zijn de grote wolkenkrabbers te vinden. Neem bijvoorbeeld het immense gebouw “De Rotterdam” dat in 2013 is opgeleverd. Kortom, een unieke plek om in een boot te stappen!
Naast de sprints vindt er ook een coastal wedstrijd plaats. Het parcours voert de coastal roeiers onder de Erasmusbrug door, waarna de race rondom het Noordereiland voert. Enkele keerboeien op de baan zullen de race extra spannend maken. Er vinden 4 heats plaats, 2 dames en 2 heren heats. Elke heat kent 1 winnaar. De wedstrijd staat open voor iedere coastal roeier. De dames en heren kunnen het tegen elkaar opnemen in een coastal 4*.
De coastal wedstrijd vindt plaats op de Maas. Naast Hotel New York zullen de ploegen worden weggestart, met de skyline van Rotterdam pal naast zich. Wat deze race verder uniek maakt is de mogelijkheid om onder de Erasmusbrug door te varen. De tegenstelling met de oude panden op het Noordereiland en de geschiedenis als bedrijvig havengebied maken dat dit een race is die je niet snel zal vergeten!

Lees meer op de website: www.harbourraces.com

Volg ons op facebook en Instagram!