Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Hoe ziet je eerste jaar eruit?

Wil jij je eventueel twijfelachtig inschrijven bij Skadi en ben je benieuwd wat er dan allemaal staat te gebeuren? Hieronder staan de belangrijkste aspecten van je eerste jaar uitgelegd!

KISS

Nadat je bent ingeloot bij Skadi en de rest van de Eurekaweek lekker door gefeest hebt, begint de KISS: Kennismaking en Integratie van Skadi Sjaars. KISS is een sportief en uitdagende week waarin je de eerste belangrijke dingen over onze vereniging leert en er wordt natuurlijk veel wordt gesport! KISS zal dit jaar van maandag 26 augustus t/m donderdag 29 augustus zijn.

Afroeiperiode

Nadat KISS is geweest begint de afroeiperiode. Je wordt als beginnende roeier ingedeeld in een afroeibootje om vervolgens zes weken lang twee keer per week te roeien onder begeleiding van ervaren coaches. Naast dat je twee keer per week gaat roeien, kan je ook twee keer per week aan de outdoor training mee doen. Tijdens de afroeiperiode kan je van maandag tot en met donderdag op Skadi blijven eten. Op dinsdag is de traditionele borrelavond en op donderdag is de feestavond. Dan kun je onder het genot van een biertje je lichtingsgenoten en de vereniging beter leren kennen.

De afroeiperiode eindigt met een afroeidag waar er door alle afroeiboten gestreden zal worden om de titel “Snelste Sjaars te Water”. Dit is hét moment om je krachten te meten met de andere afroeiboten. Je ouders zijn deze dag van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de vereniging. Na afloop zal de periode feestelijk worden afgesloten met het afroeifeest.

Na de afroeiperiode

Als de afroeiperiode is afgelopen kan je gaan wedstrijdroeien, clubroeien of competitieroeien. Aan het einde van de afroeiperiode vindt er een testdag plaats waar op basis van een ergometer-test, motivatie en lichaamsbouw roeiers uitgenodigd zullen worden om selectie te doen voor het wedstrijdroeien. Wedstrijdploegen zullen een seizoen lang onder professionele begeleiding trainen en strijden om het Eerstejaarsklassement te winnen. Als je wordt geselecteerd voor een wedstrijdploeg zullen de trainingen langzaam opbouwen naar 7x per week. Word je uitgeselecteerd bij het wedstrijdroeien of vind je 7x per week trainen toch te veel, dan kun je er ook voor kiezen om selectie te doen voor het clubroeien of voor de TopC4. Als clubroeier of TopC4 zul je uiteindelijk ongeveer 4-5x in de week trainen. Wanneer het wedstrijd- en clubroeien te hoog gegrepen is kun je ook je eigen bootje vormen en gaan competitieroeien, hierbij roei je zo'n 1x per week en start je in het seizoen een aantal leuke wedstrijden!

Kijk voor meer informatie op de pagina's over het Wedstrijdroeien of Competitieroeien!

 
46778516825-f0fdf03bfb-b