Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Identiteit Skadi

Skadi visie:

Skadi kent momenteel meer dan 600 leden en tracht ieder lid op de voor hem of haar juiste plek te kunnen faciliteren. Met kernwaarden als gelijkheid en saamhorigheid, aangevuld met rijke tradities, biedt Skadi een plek aan iedereen die interesse heeft in de roeisport. Skadi stelt zich ten doel alle leden op de voor hem of haar juiste plek te kunnen faciliteren in het roeien, sturen of coachen. Concreet betekent dit dat men zich binnen Skadi kan ontwikkelen tot een topsporter op Olympisch niveau, recreatief roei(st)er en alles wat daar tussen zit. Een passie voor de roeisport, gecombineerd met een brede interesse op sociaal en academisch vlak kenmerkt de doorsnee Skadiaan. Doordat Skadi zowel plek biedt aan topsporters als mensen met een actief verenigingsleven is Skadi al jaren een plek waarin menig student zichzelf kan ontplooien en zijn of haar grenzen leert te verleggen.

Een vereniging waar we trots op zijn!

Skadi biedt iedereen een plek:

Skadi biedt een plek aan alle studenten van het hoger onderwijs. Het merendeel van onze leden studeert aan de Erasmus Universiteit of Hogeschool Rotterdam, daarnaast staan er ook enkele studenten uit Delft en Leiden bij ons ingeschreven. Hoewel de interesses en achtergronden van onze leden erg divers zijn, delen we allemaal een gemeenschappelijke waarde: een hart voor Skadi en de roeisport. Het staat de Skadiaan vrij om haar eigen invulling en bijdrage te leveren aan de vereniging, dit kan zowel op roeigebied als op organisatorisch gebied door deelname aan een van onze veelzijdige commissies.

De Skadi cultuur:

In 1926 is Skadi als ondervereniging van het Rotterdamsch Studenten Corps opgericht. Het huidige Skadi is voortgekomen uit fusies met roeivereniging Hades en damesroeivereniging Phecda in de jaren 70. In haar lange bestaansgeschiedenis heeft Skadi veel tradities opgebouwd. Deze tradities zorgen ervoor dat onze vereniging een sterke eigen cultuur en identiteit heeft, wat haar onderscheidt van andere verenigingen. Een kernwaarde binnen onze cultuur is saamhorigheid onder de leden, wij willen dat iedereen zich thuis voelt binnen onze “familie”. Het is niet voor niets dat een Skadi-lidmaatschap vrienden voor het leven met zich meebrengt. Als vereniging hechten wij waarde aan persoonlijke ontwikkeling op sociaal vlak en ontplooiing van de professionele capaciteiten van onze leden met het oog op de toekomstige arbeidsmarkt.

De Skadiaan doet veel relevante ervaring op door actief bezig te zijn in een van onze vele commissies. Een vereniging met meer dan 600 leden draaiende houden is een uitdaging op zich, door hier actief mee bezig te zijn leren onze leden professioneel samen te werken in groepsverband. De output van deze onderlinge samenwerking beïnvloedt ook direct het welzijn van onze vereniging waardoor een commissie een grote verantwoordelijkheid draagt.

Tevens is een deel van onze leden dagelijks bezig met het beoefenen van topsport, het zogenaamde wedstrijdroeien. Wedstrijdroeiers trainen intensief naast hun studie, dit vraagt dan ook enorm veel planning en  discipline van hun kant. De uitdaging van de combinatie tussen studie en topsport zorgt ervoor dat onze wedstrijdploegen gevuld zijn met enkel de meest gedreven en getalenteerde individuen.

Combinatie topsport en gezelligheidsvereniging:

Skadi is een roeivereniging die op het hoogste niveau ten tonele verschijnt. Wedstrijdroeiers op Skadi zijn onderdeel van de Holland Acht; en nemen deel aan de Olympische Spelen, WK’s en EK’s. Verder zetten wedstrijdploegen op wedstrijden binnen onze landsgrenzen topresultaten neer.

Daarnaast wordt Skadi gekenmerkt als een studentenroeivereniging die een actief sociëteitsleven kent. Wij borrelen tweemaal in de week en regelmatig worden er grote themafeesten georganiseerd. Naast actieve deelname aan het sociëteitsleven binnen Skadi strijden onze competitieroeiers ook onderling op landelijke wedstrijden van de NOOC eerstejaars competitie en onze interne wedstrijd de “Hades”. Dit doen ze met hun “bootje”, het equivalent van een jaarclub.

Hoewel topsport en gezelligheid compleet haaks op elkaar lijken te staan, bewijst Skadi het tegendeel, zie hier een ervaring van een roeier van de Oude Vier tijdens het hoofdnummer van de Varsity:

“Een momentopname dat Skadi voor mij omschrijft, maakte ik mee in mijn derde jaar toen ik de eer had om als roeier van de Oude Vier de eer van Rotterdam te verdedigen op de Varsity, de klassieker van het Nederlands roeiseizoen. De spanning in de aanloop naar zo'n wedstrijd toe ligt natuurlijk bij elke roeier hoog en dan bij mijzelf als first-timer nog wel wat hoger.

Drie kwartier voor de start van de finale der race der Oude Vieren gingen wij met onze ploeg het water op om warm te draaien voor de wedstrijd over 3000 meter. Oproeiend naar de start komen de ploegen langs de met 5000 man gevulde wal waar de verenigingen het met elkaar op andere wijze uitvechten terwijl zij wachten op het moment dat zij hun Oude Vier naar de overwinning kunnen schreeuwen.

Terwijl we voorbij de mensenmassa richting de start roeien, krijg ik kippenvel van top tot teen door de grote hoeveelheid toeschouwers die ons had gezien. Een koor van honderden Skadianen herhaalde eindeloos het refrein "Skadi wint de Varsity", toen besefte ik dat ik in de enige Skadiboot zat die op het water lag, en dat de aanmoedigingen van de massa enkel op mij en mijn vier bootgenoten gericht waren. Met zo'n mooie groep achter je en in een tunnel van door hen gecreëerd geluid liggen je grenzen veel verder, die grens verleggende cultuur typeert Skadi.” - Jasper Tissen, Oude Vier, winnaar Varsity 132, lid sinds 2010

Vars
Varsityyyy