Maatschappelijke betrokkenheid

Skadi vindt het belangrijk dat haar leden iets terug doen voor Rotterdam en in het specifiek de deelgemeente Rotterdam Noord, waar Skadi tevens is gehuisvest.

Skadi is binnen Rotterdam Noord de enige studentensportvereniging, hetgeen ervoor zorgt dat wij ons duidelijk kunnen onderscheiden van alle andere verenigingen in Rotterdam. Onze leden zijn bekend met de buurt en wonen er vaak ook zelf. Hierdoor vinden veel Skadianen het ook erg leuk om een keer iets terug te kunnen doen!

Om de maatschappelijke betrokkenheid van Skadi te waarborgen hebben wij onder andere samenwerkingen met Stichting Move en Kingswork. Via Stichting Move krijgt Skadi ieder jaar de mogelijkheid om een commissie, bestaande uit Skadianen, te vormen. Deze commissie krijgt specifieke trainingen en gaat samen met de kinderen van een basisschool in Rotterdam Noord werken aan een project waarbij het plezier en het ontwikkelen van de talenten van deze kinderen centraal staat. Met Kingswork heeft Skadi een samenwerking, waarbij Skadi de vrijwilligers levert voor de projecten van Kingswork. Hierdoor is het mogelijk voor Skadianen om vrijwilligerswerk heel erg dicht bij Skadi te kunnen doen en voor Kingswork om hun activiteiten op een goede manier begeleid te krijgen.

Daarnaast start een deel van de leden van Skadi in hun tweede of derde jaar de Ringvaart, een roeiregatta van 100 kilometer. Gezien de fysieke en tevens mentale uitdaging die deze wedstrijd biedt, proberen onze ploegen hiermee ook direct geld op te halen voor een goed doel. Zo combineren zij hun eigen topprestatie met een topprestatie voor anderen.

Contact

Commissaris Externe Betrekkingen

Mej. E.M. (Noor) Sneep
Commissaris Externe Betrekkingen 146e bestuur

Algemene Rotterdamse Studenten Roeivereniging “Skadi”
Noorderkanaalweg 20-22
3037 AV Rotterdam

T: 010-4656333 
M: 06-27256013
F: 010-2651170
E: nretxe.[antispam].@skadi.nl

Kingswork