Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Ouderejaars Competitieroeien

Als ouderejaars competitieroeier kun je verschillende bokalen starten. Ongeveer voor elk nummer bestaat er een bokaal. Lijkt het je bijvoorbeeld leuk om aankomend jaar te gaan scullen? Dan kun je in de skiff starten, maar ook de dubbeltwee of dubbelvier is een optie. Naast de scull bokalen zijn er ook verschillende bokalen waarin wordt gestart in een boord nummer. In de grote bokalen zoals de Vlietbokaal is het niveau erg verschillend. Bij de bokalen voor de kleinere nummers ligt het niveau wat dichter bij elkaar. Ook het aantal deelnemers is hier wat kleiner.

Ouderejaarsroeiers kunnen zich voor verschillende bokalen inschrijven. Zowel oud-wedstrijdroeiers als competitieroeiers kunnen hieraan deelnemen. De verschillende bokalen staan hieronder aangegeven. Op de website van de NSRF staat een overzicht van welke wedstrijden onderdeel zijn van de bokalen.

Kruithuisbokaal

De bokaal waar het allemaal om draait is de Kruithuisbokaal. Dit is de bokaal die de clubacht start. De clubacht wordt in oktober gevormd uit zowel ouderejaars als eerstejaars afvallers van de wedstrijdselectie. Om deze bokaal te winnen moet er uiteraard hard getraind worden en daarom traint de clubacht vier of vijf keer in de week. De Kruithuisbokaal bestaat uit zeven wedstrijden waarvan zes wedstrijden moeten worden gestart. Het leuke aan deze bokaal is dat ook de Head of de Amstel en de Heineken Roeivierkamp worden gestart, wat wedstrijden zijn waar voornamelijk wedstrijdroeiers starten.

Vlietbokaal

De Vlietbokaal is een bokaal voor 4+’en. Het is een van de grootste competitiebokalen en is een leuke en makkelijke overstap na het eerste jaar. Het klassement bestaat uit zes wedstrijden waarvan de vijf beste resultaten tellen.

Bokaal der Clubquadruples

De Bokaal der Clubquadruples is een bokaal voor 4*’en, ook wel dubbelvieren genoemd. Deze bokaal bestaat uit zeven wedstrijden waarvan er minimaal zes gestart moeten worden om te kunnen deelnemen.

Skiff bokaal

De Skiff bokaal is een bokaal voor skiffeurs. Het niveau is erg verschillend, van beginnend competitieroeiers tot oud-wedstrijdroeiers. Deze bokaal bestaat uit zeven wedstrijden waarvan er vijf gestart moeten worden om te kunnen deelnemen.

Noord-Willems bokaal

De Noord-Willemsbokaal is een bokaal voor twee-zonders bedoeld voor competitieroeiers en/of ex-wedstrijdroeiers die sinds januari van het huidige seizoen geen nationale wedstrijden hebben gestart.