Schoolroeien

Roeien is een sport die toegankelijk is voor iedereen! Al op jonge leeftijd kan men kennis maken met alle positieve aspecten die de roeisport biedt voor de ontwikkeling. Skadi biedt verschillende programma’s aan die scholieren helpen met het ontwikkelen van een scala aan vaardigheden.

Neem bijvoorbeeld het schoolroeien, waarbij uw leerlingen over een periode van 3 tot 6 weken* het roeien onder de knie krijgen. In deze lessen van 1,5 tot 2 uur worden uw leerlingen begeleid door ervaren roeiers, die hen leren samenwerken om met zijn allen tot een goed resultaat te komen: het hardst gaan op het water. Schoolroeien past perfect binnen het sportoriëntatie programma.

*op aanvraag is een ander tijdsbestek mogelijk.

Clinics

Bent u op zoek naar een sportief schooluitje? Bij Skadi kunt u ook  terecht voor een leuke roeiclinic met uw school of grote groep (14 of meer). De clinic zal bestaan uit een middagvullend programma waarbij de scholieren door coaches begeleid worden en nader kennis zullen maken met de roeisport en onze studentenroeivereniging. Allereerst zullen ze een rondleiding door ons gebouw krijgen, een leuke insider voor scholieren die bijna aan het studentenleven beginnen. Daarna, nemen we plaats op de ergometer (indoor roeiapparaat) om de basistechniek van het roeien te leren. Vervolgens zullen de scholieren eigenhandig met elkaar een boot in het water leggen, dit is belangrijk om het materiaal te leren kennen. Er zal geroeid worden op het Noorderkanaal en na een uurtje op het water kunnen we afsluiten met wedstrijdjes tussen de verschillende ploegen.

 

Tijdens de clinic zelf zal naast plezier de focus op het samenwerken tussen bootgenoten liggen. Roeien is namelijk dé sport bij uitstek om de synergie te verbeteren, hierin staat teamverband en teamgevoel centraal.

 

Naast alleen roeien is het ook mogelijk om de clinic uit te breiden met een heerlijke lunch vooraf, een borrel, een BBQ of een volledig verzorgd diner achteraf. Op aanvraag is het mogelijk om een presentatie te krijgen van een van de olympische toproeiers van Skadi. De maximale capaciteit voor een roeiclinic bedraagt 60 personen.

Contact

Commissaris Externe Betrekkingen

Mej. E.M. (Noor) Sneep
Commissaris Externe Betrekkingen 146e bestuur

Algemene Rotterdamse Studenten Roeivereniging “Skadi”
Noorderkanaalweg 20-22
3037 AV Rotterdam

T: 010-4656333 
M: 06-27256013
F: 010-2651170
E: nretxe.[antispam].@skadi.nl

Hip3