Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

WedstrijdenOp deze pagina kunt al alle wedstrijden georganiseerd door A.R.S.R. "Skadi" vinden. 

41

Rottebokaal

Vanaf 2015 maakt de Rottebokaal deel uit van de NOOC C4+ Competitie. Ook zullen de Junioren en alternatieve velden starten, meer informatie kunt u vinden op de site. In 2015 een groot succes. Alwaar vroeger de strijd op de Rotte in Rotterdam plaatsvond, zal de strijd om de Rottebokaal nu plaatsvinden op de Olympische Willem-Alexanderbaan. 

Rotterdam Harbour Sprints

De Kramer Rotterdam Harbour Sprints is een (coastal)-roeiwedstrijd die tijdens de Wereldhavendagen wordt georganiseerd. Op een afstand van 450 meter wordt boord aan boord gesprint in de Rijnhaven, tussen de oude pakhuizen en de moderne skyline van de wereldstad Rotterdam. We maken gebruik van een knock-outsysteem, waarbij de winnende ploegen halve finales roeien. Tijdens de finale zal er gestreden worden tussen de twee snelste ploegen van het veld.

De wedstrijd staat open voor elke roeier. De beste dames en heren van de roeiverenigingen kunnen het tegen elkaar opnemen in de velden 4+, C4+ en 8+. De bedrijfsroeiers strijden tegen elkaar in het veld voor bedrijven achten.

De wedstrijd vindt plaats in de Rijnhaven. Aan de noordkant van de haven bevinden zich de oude silo’s die aan de grondslag hebben gelegen van het succes van de Rotterdamse Havens. Op de Kop van Zuid zijn de grote wolkenkrabbers te vinden. Neem bijvoorbeeld het immense gebouw “De Rotterdam” dat in 2013 is opgeleverd. Kortom, een unieke plek om in een boot te stappen!

Naast de sprints vindt er ook een coastal rowing race plaats. Het parcours voert de coastal roeiers onder de Erasmusbrug door, waarna de race rondom het Noordereiland voert. Enkele keerboeien op de baan zullen de race extra spannend maken. Er vinden 4 heats plaats, 2 dames en 2 heren heats. Elke heat kent 1 winnaar. De wedstrijd staat open voor iedere coastal roeier. De dames en heren kunnen het tegen elkaar opnemen in een coastal 4*.

De coastal rowing wedstrijd vindt plaats op de Maas. Naast Hotel New York zullen de ploegen worden weggestart, met de skyline van Rotterdam pal naast zich. Wat deze race verder uniek maakt is de mogelijkheid om onder de Erasmusbrug door te varen. De tegenstelling met de oude panden op het Noordereiland en de geschiedenis als bedrijvig havengebied maken dat dit een race is die je niet snel zal vergeten!

Lees meer op de website: www.rotterdamharboursprints.nl

106

Westelijke Regatta

Ook dit jaar is Skadi samen met onder andere de Zuid-Hollandse Roeibond medeorganisator van de Westelijke Regatta. Deze wedstrijd vindt plaats op vrijdag 22 tot en met zondag 24 april 2016 en zal verroeid worden op de Willem-Alexander Baan in Rotterdam. Op deze zelfde baan zal later dit jaar het WK roeien gehouden worden.

De Westelijke Regatta is een nationale roeiwedstrijd waarin onder andere alle eerstejaars en ouderejaars wedstrijdroeiers in development ploegen zullen knokken voor de klassement punten. Wat deze wedstrijd verder bijzonder maakt, is dat ook dit jaar het Aegon NK Klein weer aan de Westelijke Regatta verbonden zal zijn. Heren en dames uit verschillende gewichts- en leeftijdsklassen zullen hier strijden om de medailles in hun skiff of twee-zonder.

Meer informatie over de bereikbaarheid van de baan en hoe laat u aanwezig moet zijn om uw favoriete ploegen aan te moedigen zijn te vinden op: www.westelijke.nl

Erasmus Sprints

Ieder jaar in september organiseert de A.R.S.R. "Skadi" samen met de K.R & Z.V. "de Maas" de Erasmus Sprints op de Kralingse Plas. Deze wedstrijd over 1000m is tevens de finale van het Bedrijfsroeikampioenschap. Ook vinden er in 2011 tevens de Universiteitsachten races plaats. Voor meer informatie zie: www.erasmussprints.nl.

 

105