Veelgestelde vragen

Frequently asked questions

 
Wat heeft Skadi naast het roeien te bieden?

Skadi is veel meer dan een roeivereniging! Zo kun je naast het roeien je inzetten voor de vereniging en jezelf ontplooien in commissies, coaching of besturen. Skadi organiseert ook een aantal grote jaarlijkse evenementen zoals het Gala, Skireis en meerdere (inter)nationale roeiwedstrijden. Verder kan je ook de gezelligheid opzoeken in onze Sociëteit waar elke dinsdag een traditionele borrel avond en elke donderdag een feest wordt georganiseerd. Verder is Skadi rijk aan een groot scala disputen, verticalen, genootschappen en Skadi huizen. Voor ieder wat wils dus!

 
Wanneer kan ik mij inschrijven en hoe zit het met de loting?

Om je in te schrijven moet je langskomen op het terrein van Skadi van 15 t/m 18 augustus. Daarnaast kan je langskomen bij onze kraampjes tijdens het officiële programma van de Eurekaweek op de infomarkt, sports & play en het festival. Vanaf 15 augustus zal er een dagelijkse loting plaatsvinden. Je loot elke dag opnieuw mee, dus hoe eerder je inschrijft hoe groter de kans is dat je lid wordt van Skadi!

 
Hoe vorm je een ploeg?

Hoe jij jouw ploeg vormt, hangt volledig af van wat jij wil doen op Skadi. Als je selectie wilt lopen, om fanatieker te roeien, wordt je op basis van jou motivatie, prestatie en groepsband aangewezen, door professionele coaches, bij een ploeg die het beste bij jou past. Als je geen selectie loopt dan mag je een (competitie-)ploeg volledig zelf samenstellen met behulp van verschillende activiteiten. Als je in een selectie-ploeg zit mag je altijd aansluiten bij een competitieploeg! Met je eerstejaars ploeg start je in een vast nummer (lees: boot type), met zn 4-en of 8-en + stuurtje. Later in het jaar zijn er ook mogelijkheden om te skiffen (1 persoons boot).

 
Wat is wedstrijdroeien?

Als wedstrijdroeier behoor je tot de sportieve top van Skadi. Je kiest er voor samen met je ploeg en coaches tot het absolute gaatje te durven gaan. Je traint in de boot, in het krachthonk, en op de ergometer om sneller te zijn dan je concurrentie. Als wedstrijdroeier wordt je begeleid door de beste coaches, en roei je met  het beste materiaal, waaronder de nieuwste boten. Je hebt als ploeg maar een doel voor eigen, als eerste over de finish gaan op nationale wedstrijden zoals de Varsity en internationale wedstrijden zoals de Henley Royal Regatta

De excellentie van onze wedstrijd sector geeft je de mogelijkheid om je zo te ontwikkelen dat je internationale titels op jouw naam mag schrijven en bij te dragen aan Skadi’s illustere geschiedenis zoals Maaike Head, Jasper Tissen en Marieke Keijser. Naast dat je veel roeit, bouw je een hele hechte band op met je ploeg, vriendschappen voor het leven! 

Weet je nog niet of wedstrijdroeien iets voor jou is? Vul het interesseformulier in en kom in contact met een wedstrijdroeier! Ook is er een Afroeiperiode begin september waar je onder andere kennis maakt met het wedstrijdroeien. Je hebt geen eerdere roeiervaring nodig om bij de wedstrijd sector te behoren. 

Als jeugdroeier zijn de mogelijkheden in de wedstrijd sector veel groter zoals een plaatsing in de ‘middengroep’ maar ook coaching en sturen, neem hiervoor vooral contact op met cln.[antispam].@skadi.nl.

 
Wat is competitieroeien?

In de Competitie sector ben je een stuk vrijer om te doen wat je wilt. Jij bepaalt hoeveel je traint. Als je lid wordt bij Skadi moet je in je eerste jaar landelijke wedstrijden starten, uiteraard is het zelf de invulling of je hier fanatiek voor traint of vooral voor de gezelligheid vaart. Heb je een tentamen? Dan kan je er voor kiezen om even wat minder te doen.

Binnen de competitie sector heb je ook club- en top C4-roeien. Dit houdt in dat je roeit in de mooiste boten van het competitie vloot, en dat je op het hoogste niveau roeit van de competitie sector, waarin Skadi al jaren tot de absolute top behoort. 

Weet je nog niet of competitieroeien iets voor jou is? Vul het interesseformulier in en kom in contact met een competitieroeier, ook is er een Afroeiperiode begin september waar je onder andere kennis maakt met het competitieroeien. Je hebt geen eerdere roeiervaring nodig om bij de competitie sector te behoren.

 
Wat doet een stuurtje?

De meeste boten hebben een stuurman/stuurvrouw nodig, ofwel het stuurtje genoemd. Als stuurtje ben je als het ware de coach in de boot. Je voelt aan wat er met de boot gebeurt, en geeft daar direct feedback op aan de roeiers. Het stuurtje motiveert de roeiers, geeft richting aan de boot en zo speelt zo soepel mogelijk op alle factoren in. Op je stuurtje kan je een wedstrijd winnen of verliezen! Stuurtjes zijn typisch vaak wat kleiner, lichter en enorm enthousiast.

 
Moet ik wel meteen in mijn eerste studiejaar lid worden?

Skadi kan je zo veel in je leven betrekken als jezelf wilt. Skadi is uiterst goed te combineren met je eerste studiejaar, je kan heel actief zowel als vrij laagdrempelig aanwezig zijn. Skadi geeft ook juist structuur in je wekelijkse schema. Ook is het mogelijk om steun te vinden bij je ploeg-, lichtings-genoten en studieadvies te krijgen van ouderejaars. Thuis wonen en lid zijn van Skadi is geen probleem, maar hou wel rekening met reistijd!

 
Is er een ontgroening?

Voor dat het universiteitsjaar begint, is er een kenningsmakings weekend: de KISS. Hier zal je sportief bezig zijn en de tradities van de vereniging leren kennen! Het kennismakingsweekend zal op 22 t/m 25 augustus 2022 plaatsvinden.

 
Kan ik lid worden als ik geen 18 ben?

Je bent onder de 18 jaar meer dan welkom op Skadi! Ook heb je uiteraard gewoon toegang tot de sociëteit, echter moet je nog even wachten tot je 18 bent om daar alcohol te mogen drinken. Skadi is voor 18 jarige even leuk als voor mensen onder de 18.

 
Are internationals welcome?

Internationals are more than welcome at Skadi! Joining Skadi is a great way to get introduced into Dutch student life with its unique cultures and traditions. Rowing allows you to experience this student culture, meeting many other students, and enjoying a wide range of rowing as well as social activities. There are no requirements for joining, but as an international you do have to keep in mind that the main language used at Skadi is Dutch, so you will have to be willing to learn the language and immerse yourself into Skadi’s traditions. If you have any questions regarding rowing at Skadi or joining as an international, fill out our interest form 

Are you an experienced rower and wish to train and compete at a high level? Send us an email to cln.[antispam].@skadi.nl and we will match you to one of our members who can answer your questions about rowing competitively at Skadi!

Would you like more information about the Eurekaweek, rowing at Skadi or joining as an international? See our internationals page!

 
Kan ik lid worden als ik een HBO opleiding volg?

Natuurlijk mag je lid worden als je een opleiding volgt aan de Hogeschool! Skadi is roeivereniging voor studenten dus ingeschreven staan bij een onderwijsinstantie is een vereiste.

 

Heb je nog meer vragen? Neem dan contact op met: cln.[antispam].@skadi.nl