Novembervieren

Geplaatst op 06-11-2017  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Sophie Louter

De Novembervieren is een wedstrijd waar gladde vieren een afstand van vier kilometer varen over de Amstel, dit jaar helaas niet op 4 november maar een dag later. De wedstrijd begint bij 't Kalfje, een restaurant waar ze heerlijke koffie schenken. Vervolgens roeit men richting de Hoop waar de finish ligt. Als snel na de start roei je onder de rozenoordbrug door, langs Willem III en Skoll om vervolgens onder de utrechtsebrug door te roeien. Dan komt een lastig stuk bij de omval. Daarna wordt de eindsprint ingezet om het laatste stuk tussen Nereus en de Hoop af te sprinten. De wedstrijd begon zondag met een mooie ochtendzon. De ploegen waren er klaar voor om te laten zien waar ze voor getraind hebben.

De dames van de middengroepen waren de eerste die op het water lagen voor de start. De MGLD startte in het DE4* omdat zij versterkt werden door mejuffrouw Keijser. Ondanks dat ze in het DG4* konden startten met het gemiddelde aantal punten binnen de ploeg, gingen zij de uitdaging aan in het elite veld. Doordat ze niets te verliezen konden zij op hun eigen race focussen wat resulteerde in een prima tijd. De MGD startte zowel in het DB4+ als in het DG4+ veld. Beide ploegen voeren in een sterk veld en belandden in de middenmoot. In het tweede blok startte er maar een boot, maar wel de boot met de beste roeiers van onze vereniging. De heren van ouderejaars zwaar hebben de heer Mitchel Steenman overtuigd om met hen in de gloednieuwe vier met, de Waterlander, te roeien. Voor de heer Steenman was dit de eerste wedstrijd sinds hij in mei rust nam om van een gebroken pols te herstellen. Ook deze heren startten in een ijzersterk veld waar meerdere WK roeiers deelnamen. Deze race was een goed begin van een mooi seizoen. Tot slot was het in het derde blok aan de heren van de middengroepen om te laten zien wat zij waard waren. Dit waren maar liefst drie ploegen van MGZ en een ploeg van MGL. Met name de lichte heren hebben een sterke race gevaren!

Daarnaast heeft er nog een Skadiaan op de Novembervieren gestart. De heer Tuntler stuurde een lichte dames beginnelingen ploeg van Phocas. Dit deed hij zeer verdienstelijk en mocht daarmee het enige blik voor Skadi op deze wedstrijd mee naar huis nemen!