Passende maatregelen ontoelaatbaar gedrag

Geplaatst op 21-02-2020  -  Categorie: Algemeen

Vorige week is het bestuur van A.R.S.R Skadi op de hoogte gebracht van ontoelaatbaar gedrag van enkele van onze leden in een appgroep voor studenten. "Wij vinden het versturen van antisemitische en racistische berichten verwerpelijk en onacceptabel en zijn hier erg van geschrokken. Skadi is een vereniging waar iedereen zich in een veilige omgeving moet kunnen ontwikkelen. Daar past dit gedrag absoluut niet bij. Wij buigen ons dan ook over passende maatregelen” aldus Wouter van Dam, President van A.R.S.R Skadi.

De afgelopen week is de situatie in samenspraak met de Erasmus Universiteit Rotterdam onderzocht. Aan de hand van dit onderzoek heeft het verenigingsbestuur passende maatregelen genomen. 

Onze vereniging heeft een veilig sportklimaat en inclusiviteit hoog in het vaandel staan. Via maatregelen als het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag en de geldende gedragscode werken wij hier voortdurend aan.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Dan vragen wij u om contact op te nemen met Wouter van Dam via president@skadi.nl of via 06-31249683. U kunt ook contact opnemen met onze vertrouwenscontactpersoon Rianne Sigmond via vcp@skadi.nl of telefonisch via 06-42087162.