137e Varsity

Geplaatst op 14-06-2021  -  Categorie: Wedstrijd verslagen

We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar afgelopen zondag was het eindelijk zover: de 137e Varsity werd verroeid. In deze bijzondere editie zonder publiek, konden vanwege de huidige maatregelen alleen de Dames Vier en de Oude Vier starten. 

Voor Skadi begon de dag voortvarend: alle roeiers en coaches kwamen zonder problemen door de Covid-teststraat en beide ploegen roeiden in de voorwedstrijd met een Skadi record (mannen 6:23,57 en de vrouwen 6:58,38), waarmee zij zich voor de A-finale plaatsten. 

Op het terras in Rotterdam sloeg op dat moment de Varsity-koorts echt toe, omdat de Oude Vier op 0,02 seconde van Nereus de tweede tijd van de dag had neergezet. Dhr. Groothuis schrok zo van het aantal beloofde fusten, dat hij in conclaaf ging met zijn financiële adviseur voor een derde hypotheek op zijn huis. 

In de finale bleken de andere ploegen helaas toch net wat sterker. Met Skoll als winnende Dames Vier en Nereus als winnende Oude Vier. Echter, met twee A-finales en een 6e (mannen) en 3e plek (vrouwen), hebben de mannen en vrouwen laten zien dat wij de komende jaren met veel vertrouwen tegemoet kunnen zien. 

Skadi wint de Varsity!