36ste Rottebokaal

Geplaatst op 10-06-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Sam Rigter

Het was een mooi weekend voor Skadi! De 36ste Rottebokaal, onze thuiswedstrijd waar we zo trots op zijn! De wedstrijdleiding heeft de lastige keuze moeten maken om de zaterdag af te lasten in verband met de harde wind. Dit bleek een verstandig besluit. Toch kunnen we een terugblik werpen op een geslaagde editie. Na een geslaagd feest op Leonidas waar weer als vanouds ordinair regelen de standaard was, konden we zondag eindelijk het water op. En daar werd ordinair hard geroeid!

De Willem-Alexanderbaan lag er mooi bij en was dit weekend weer het decor van de Rottebokaal . De zondag begon met de voorwedstrijden van de Bakboord Dames 1 poule. Zowel Dames 2 als Dames 5 plaatsen zich in de 1k voorwedstrijd zich in de A finale van later op de middag.

Hierna was het aan de Stuurboord Heren 2 poule. Met hier en daar wat verslagen koppen van het feest ging het opriggeren minder vlot dan dat we van onze ploegen gewend zijn. Desalniettemin werd er met goede moed geroeid en lagen alle ploegen keurig optijd aan de start.

Heren 7 plaatste zich in de A finale van hun poule en werd daar vierde. Dames 2 en Dames 5 roeiden ook in de A finale en dames 2 greep helaas net mis, zij werden tweede. Dames 5 werd hier achtste. Heren 15 werd eerste in hun B finale en roeiden met plezier en gejuich terug naar de vlotten. Ook Dames 6 roeide op een nette tweede plek in hun voorwedstrijd en behaalde de A finale van Stuurboord Poule 3.

Later op de dag was het aan topploegen Heren 1 en Heren 2 om zich te laten zien op de 1k. Met een tijd van 3:39.1 roeide heren 2 weer stijf bovenaan hun veld. Heren 1 finishte in 3:42.01 en viel helaas net buiten hun A finale.

Ook Kim van der Heijden en Talya de Lange roeiden dit weekend mee in het Dames Dubbeltwee veld. Met een tijd van 8:01,92 behaalden zij de A finale. Met een 0,37 seconde verschil op de nummer 2 werden zij eerste en taartten zij op de Rottebokaal. Gefeliciteerd!

Ook Dames 13 behaalde de A finale in hun poule. Aan het eind van de dag werden zij daar zesde.

Heren 2 roeide in 7:41,36s vooraan in hun A finale en taartten geheel volgens verwachting de Rottebokaal. Gefeliciteerd Heeren!

De dag sloot af met het disputenveld. Luna, Het Elfde, Kikker, Vuur, Comprix, de E.M.M.E.R. en Omertà deden aan deze 2K race mee. Omertà en de E.M.M.E.R. gingen het hardst en taartten het disputenveld!

Het einde van het seizoen komt helaas al snel in zicht. De Stuurboord bokaal roeit volgende week hun laatste wedstrijd op de Gyas Meerkamp in Groningen. De wedstrijd zal bestaan uit een 1700m en een 400m sprint. Tot dan!