Aegir Lente Sprints

Geplaatst op 01-04-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Sam Rigter

Terwijl de wedstrijd sector richting het zuiden afreisde op trainingskamp in Keulen begaf de Competitiesector zich naar het hoge noorden voor de Aegir Lentesprints. Alle ploegen mochten zich drie maal laten zien in de 500m sprint! We kunnen terug kijken op een geslaagd weekend met een mooi aantal taarten.

Zaterdag ochtend waren de eerste ploegen aan de beurt. Heren 3 kwam beheerst met 3 seconden los als eerste over de finish in hun eerste voorwedstrijd. Niet lang daarna kwamen ook de andere Top C4+ ploegen Dames 1 en Dames 2 als eerste over de finish in hun voorwedstrijden.

Dames 7 plaatste zich in de B finale, een keurig resultaat met een finish tijd van 2:17.

Alle Top C4 ploegen plaatsten zich in de A finale van hun velden. En met succes! Heren 3 finishte in 1:50,8 en haalde daarmee de eerste taart van de dag. Een sterk begin van hun Bakboord seizoen.

Aan het eind van de dag was het aan Dames 2 en Dames 1 om zich te laten zien in hun A finales. Met een verschil van ruim 6 seconden veegde dames 2 hun veld aan en taartte daarmee ook hun eerste wedstrijd van het seizoen. De dag eindige met het “Hoofdnummer” der finales, de finale van Dames Klassement. Onze Dames 1 liet hun dominantie zien en won de race!

 

Zondag was het aan de tweede helft van de bakboord bokaal en het klassement om hun sprints te laten zien. Dames 5 won hun eerste race en zette de snelste tijd van hun poule neer en behaalde de A finale. Daar finishten ze als tweede en lieten zien dat ze met de top mee te kunnen doen. Knap gedaan dames!

Zowel Heren 5 als Dames 9 wonnen ook hun finales, gefeliciteerd!

Top C4+ ploeg Heren 1 werd tweemaal tweede in hun voorwedstrijd en bemachtigde ook hun plek in de A finale van het Heren Klassement. Hierin finishten zij als vijfde met een snelle tijd van 1:48.5. Het niveau ligt hoog in het Heren Klassement!

We kunnen terug kijken op een geslaagd weekend voor de competitie sector met mooie races en drie taarten.

Komend weekend staat de Varsity op de planning waar ook de competitie sector in vertegenwoordig is. Top ploegen Heren 1 en Dames 2 zullen het Overnaedse 4 veld voor ons starten. Kom hen allemaal aanmoedigen om 10:00 (Dames) en 12:50 (Heren)!

Aegir Lente Sprints 2019