Afroeidag en Botendoop

Geplaatst op 18-10-2019  -  Categorie: Algemeen

Zaterdag 12 oktober vond de jaarlijkse afroeidag plaats. De nieuwe lichting eerstejaars heeft het gedurende de dag boord-aan-boord tegen elkaar opgenomen op het Noorderkanaal. Tijdens het middagprogramma vond een botendoop plaats met aansluitend de huldiging van onze internationale roeiers.

Huldiging
Afgelopen zomer en in september zijn er voor Skadi meerdere roeiers uitgekomen op een internationaal toernooi. Natuurlijk willen wij dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

De volgende roeiers zijn gehuldigd:

  • Dhr. Paardekoper, dhr. Oerlemans, dhr. Pach, dhr. Wichmann, dhr. Prevaes, dhr. Stassen, dhr. Rosenkrands, dhr. Lommerse en dhr. Tuntler (stuur) voor hun uitzending naar de European Universities Rowing Championships in Jököping. 
  • Dhr. Stassen, dhr. Rosenkrands, dhr. Verweij en dhr. Lommerse voor het behalen van een eerste plek op dit toernooi in het LM4- veld.
  • Dhr. Geschiere voor zijn uitzending naar de European Rowing Under 23 Championships in Ioannina met Ben van Brussel (Triton) in het BLM2x veld.
  • De coaches van middengroep licht mej. Otten, dhr. Valstar, dhr. Tuntler en dhr. Hondmann voor het begeleiden van de heren naar de European  Universities Rowing Championships en dhr. Geschiere naar de European Rowing Under 23 Championships. 
  • Mej. Berger voor het sturen naar een gouden medaille met de vrouwenacht op het World Rowing Under 23 Championships in Sarasota-Bradenton.
  • Mej. Brandsma voor haar eerste plek met de W8+ op World Cup I, deelname aan World Cup III in Rotterdam, uitzending naar de European Rowing Championships en haar derde plek in de B-finale op de World Rowing Championships in Linz Ottensheim.
  • Mej. Keijser voor haar tweede plek op World Cup I en III in het LW2x veld, haar derde plek in skiff op World Cup III, haar bronzen medaille in de skiff op de European Rowing Championships in Lucerne en haar zilveren medaille in de LW2x op de World Rowing Championships in Linz Ottensheim.
  • Dhr. Tissen voor zijn vierde plek met de M8+ tijdens World Cup III in Rotterdam, derde plek op de European Rowing Championships en zijn zilveren medaille op de World Rowing Championships in Linz Ottensheim.

Botendoop
Na de huldiging zijn er op traditionele wijze drie boten gedoopt door de leden van verdienste dhr. Carsouw, dhr. Boeder en dhr. Laoh. Een vier zonder stuurman heeft de naam R.J. Carsouw gekregen, een lichte/dames vier met stuurman heeft de naam R.C. Boeder gekregen en een lichte/dames twee zonder stuurman is te water gegaan met de naam M.M. Laoh. De feestelijke ceremonie was een groots succes en er is aandachtig geluisterd naar de mooie verhalen van deze Oud-Skadianen! Op dat er vele mooie resultaten behaald zullen worden in deze boten.

Het 147ste bestuur bedankt alle aanwezigen en specifiek de organisatie voor een geweldige dag.