Argo Sprint & ARB

Geplaatst op 17-06-2018  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Sophie Louter

Vrijdagavond, op de vooravond van de ARB, vonden de Argo sprints plaats. Een kleine delegatie van Skadi ging van start op deze 500 meter wedstrijd. De eerstejaars dames, eerstejaars lichte heren, de lichte heren uit de middengroep en onze ouderejaars heren in een combinatieploeg maakten zich op voor deze korte sprint. Voor drie van deze ploegen was de vrijdagavond een succesvolle avond. De ouderejaars heren roeiden als eerste over de finishlijn met maar liefst 6 seconde verschil op de nummer 2. Ook de eerstejaars dames mochten na hun finish doorroeien naar het erevlot om hun blik op te halen. En tot slot mochten ook de eerstejaars lichte heren hun blik komen ophalen bij het erevlot.

Op de ARB Bosbaanwedstrijden werd ook dit weekend weer om de blikken gestreden door de wedstrijdroeiers van Skadi. Met nog maar een drietal weken tot de NSRF slotwedstrijden, werd er ook dit weekend weer hard geroeid.

 

Op de zaterdag gaat het voor de eerstejaars- en developmentploegen traditiegetrouw om punten binnenhalen voor het klassement. Echter was het voor alle eerstejaarsploegen een tegenvallende dag. Er werden helaas geen A-finales gevaren. Binnen het development klassement werd er hard gevaren door de lichte heren in de vier-zonder, de zware heren Pach en Freund in de dubbel-twee en de lichte dames in de dubbel-twee. Ook kwamen er vandaag twee van onze bondsroeiesters in actie. Mej. Brandsma ging van start in het DE 4- veld. Na de eerste World Cup in Belgrado zat ze opnieuw in een nieuwe opstelling. En met succes! Zij voer samen met haar ploeggenoten naar een eerste plek in de A-finale. Ook mej. Keijser kwam in actie op zaterdag. Samen met haar vaste roeipartner roeide ook zij naar de overwinning.

 

Waar zaterdag maar een paar A-finales werden gevaren, werd er op zondag bijna door elke roeier A-finale gevaren. De eerstejaars lichte dames hebben een stijgende lijn te pakken en roeiden net als eerstejaars zwaar de finale van hun beginnelingen veld. Daarnaast hebben de eerstejaars lichte dames ook nog eens een nieuw record gevaren in het beginnelingen veld! De eerstejaars dames en lichte heren hadden het iets lastiger, zij startten in het elite veld. Voor beiden was het een grote uitdaging om tegen de ontzettend sterke ploegen in dit veld te starten. 

Binnen de middengroepen waren er een aantal ploegen die er uitsprongen. De heren Dogger en Dikken hadden dit keer hun scullriemen ingewisseld voor boordriemen. Ondanks deze recente wisseltruc zetten zij de snelste tijd neer in de voorwedstrijd, helaas resulteerde dit niet in een overwinning. Ook mej. De Beer roeide erg sterk, maar moest tevreden zijn met een tweede plaats. Dhr. Geschiere roeide met zijn roeimaatje van Triton in het LHG 2x veld. De mannen belandden uiteindelijk in een spannende eindsprint en moesten het helaas ook doen met een tweede plaats. Tot slot roeide de heer Labaar met zijn roeimaat van Laga ook naar een tweede plaats. Beide lichte heren dubbel-twee’s roeiden overigens een nieuw Skadi-record! Een ander Skadi-record is gevaren door de lichte heren in de vier-zonder.

De ouderejaarsheren die er vrijdag in hun combinatieploeg al met een sprintblik vandoor gingen, roeiden ook dit keer weer als eerste over de finishlijn. Voor de heren een extra belangrijke race. Zij moesten zich namelijk kwalificeren voor het FISU WK, oftewel het studenten WK. Voor hen breekt nu een spannende tijd aan, waarbij ze nu moeten wachten op een officiële toelating tot het toernooi! Tot slot kwam vandaag nog een bondsroeier in actie. Samen met Bo Wulling stapte de heer Steenman in de twee-zonder en roeide naar de overwinning.
Graag wil ik alle roeiers die een blik hebben getrokken feliciteren!