Wedstrijdverslag Asopos Driekamp

Geplaatst op 06-06-2017  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Imke Theeuwen

Met een kleine delegatie Skadianen en een grote delegatie zon, werd er dit weekend een driekamp verroeid bij de algemene leidsche studenten roeivereniging Asopos de Vliet.

In het heeren onervaren C4+ veld startten Schittermagisch en heeren 1. Schittermagisch steeg boven eigen verwachtingen uit, maar bereikte desalniettemin toch de laatste plek in het veld. Heeren 1 streed hard voor de winst, maar kwam helaas net tekort op de klassementsploeg van Asopos en eindigde op de tweede plek.

Dhr. Droogh en dhr. Hollander hebben zich verbaasd over de lange wachttijd bij de vlotten en na lang wachten mochten zij eindelijk starten in het heeren 2x veld. Met veel oud-wedstrijdroeiers én zware mannen in het veld beloofde het een pittige strijd te worden. De heeren braken vanaf de eerste afstand al door tot de top-10 en stonden na de drie afstanden op de tiende plek van de vijftien ploegen.

Ook de clubachten startten deze wedstrijd. De heeren clubacht beet het spits af en herpakte zich snel na een matige 500 meter. Op de 250 meter pakten de mannen weer terug met een gedeelde vierde plek en de 1250 meter beslisten zij hun eindpositie op de zesde plek. Van de bokaalploegen was dit zelfs een vijfde plek, die mee zal tellen voor de Kruithuisbokaal.

De Damesch Club8+ had een zware periode achter de rug waarin de roeiprestaties te wensen overlieten. Deze zaterdag wisten de Damesch deze neerwaartse spiraal te doorbreken en stegen ze naar de gedeelde vijfde plek. Hiermee staan ze nog steeds derde in de Kruithuisbokaal. Zou dit betekenen dat zij in de top-3 gaan eindigen? Over anderhalve week zullen we het zien op Orca Slot!