Asopos Najaarswedstrijden

Geplaatst op 23-10-2017  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Tanne Schreuder

Afgelopen weekend vonden de 47e Asopos Najaarswedstrijden plaats op de Bosbaan. Wel 23 ploegen van de wedstrijd- en competitieselectie reisden af naar Amsterdam om de naam van Skadi hoog te houden. Zo heeft de eerstejaars damesch selectie vier ploegen op het water gelegd, waarvan zowel Skadi 1 en Skadi 3 als eerste over de streep kwamen in hun voorwedstrijd en zich daardoor direct plaatsten voor de kwartfinales. Ploegen die in de voorwedstrijden niet tot de eerste twee ploegen behoorden kregen in de herkansingen nogmaals de kans om zich te bewijzen. Voor Skadi 2 pakte dit goed uit. Waar zij in de voorwedstrijden laatste werden, hebben zij zich herpakt en werden zij eerste in de herkansingen. Helaas hebben zij het na de kwartfinales niet verder gered. Dit gold niet voor Skadi 1 en Skadi 3, zij werden beiden tweede in de kwartfinales. Met een tweede plek heeft Skadi 3 zich gekwalificeerd voor de A-finale, waar zij helaas 5de werden. Het mag duidelijk zijn dat de EJD selectie meer dan genoeg potentie bevat, wij kijken dan ook uit naar de prestaties die de uiteindelijke ploeg komend jaar op het water zal behalen. Voor de competitieselectie ploegen ging het helaas iets minder goed, zij zullen de komende periode weer hard verder trainen. Net als afgelopen jaar werd er ook dit jaar een lichte damesch onervaren dubbel C-vier veld uitgeschreven en net als afgelopen jaar nam ook dit jaar een ploeg uit Rotterdam de winst mee naar huis. Hulde voor damesch van Skadi 2, die met een verschil van 0.27 seconden, getaart hebben!

Zondag was het aan de heren om zich te bewijzen, wel acht ploegen namen deel aan het heren onervaren C4+ veld. Skadi  4 en Skadi 1, respectievelijk van de EJZ en EJL selectie, plaatsten zich meteen voor de kwartfinales. In de 5de heat van de herkansingen namen Skadi 3 en Skadi 7, beiden van de competitie selectie, het tegen elkaar op. Dat kon natuurlijk niet anders worden dan een Skadi feestje. Zij waren samen dan ook goed voor de eerste en, met maar 0.07 seconden verschil, tweede plek. Helaas voor Skadi 7 betekende dit dat alleen Skadi 3 door mocht naar de kwartfinales. Ook voor Skadi 9 en 4 pakten de herkansingen goed uit en beide konden door naar de kwartfinales. In totaal namen vijf ploegen, afkomstig uit elk van de drie selecties, deel aan de kwartfinales. Waar Skadi 6 helaas strandde in de halve finales werd Skadi 4 2de in de halve finales, waarna zij door gingen naar de A-finale. In de finale zijn zij 4de geworden, zo hebben zij wel 147 ploegen uit heel studenten roeiend Nederland achter zich gelaten, een resultaat om trots op te zijn!

De Onervaren C4+ mogen dan wel het hoofdnummer zijn, maar ook de najaarsploegen hebben zich verdienstelijk ingezet. Zaterdag was het de beurt aan de dames ervaren dubbelvier-met en de heren eerstejaars acht. De dames werden met een tijd van 8:20,25 4de. Helaas werd de B-finale vanwege de harde wind geannuleerd. De heren van de najaarsacht kwamen als tweede goed uit de start en hebben dit dan ook de gehele 2k volgehouden. In de A-finale hadden zij materieelpech, waardoor zij niet hebben kunnen laten zien waar zij toe in staat zijn. Bij de damesch najaarsacht was de strijd hevig, tot ver voorbij de 1500 meter lagen zij eerste maar in de laatste meters werden zij nipt door Skøll ingehaald. Ook in de A-finale kwamen zij goed uit de start waar zij op de 500 meter derde lagen. Ook deze ploeg kreeg te maken met materieelpech en zonder bankje bleek het lastig roeien.

Al met al was het een goed weekend voor Skadi. De ploegen toonden veel potentie en we zijn dan ook benieuwd naar de ploegen die uiteindelijk gevormd zullen worden en de prestaties die zij komend seizoen zowel in de wedstrijd- als competitieselectie zullen behalen.