Asopos Najaarswedstrijden

Geplaatst op 29-10-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maaike Weersma

Asopos Najaarswedstrijden - Zaterdag

Dit weekend was het zo ver! Een grote groep eerstejaars Skadianen reisde af naar het kille 020 om daar hun eerste wedstrijdhalen te maken op de Asopos Najaarswedstrijden. Mooie dingen zagen we gebeuren op het water van de Bosbaan. Op zaterdag was het de beurt aan de eerstejaars Heeren en op zondag aan de eerstejaars Damesch. Skadi Heeren 8 behaalde een knappe 5e plek in de A-finale van het Heren Onervaren C4+ veld. Ook twee ervaren C4+ ploegen wisten zich te plaatsen in de A-finale van het Ervaren C4+ veld. Hier werd helaas net niet getaart.

Ook de Damesch van de Najaarsacht hebben deze dag een goede prestatie geleverd in het Dames Selectie 8+ veld. Op de 2000m wisten zij in hun voorwedstrijd een knappe tweede plek te behalen in een tijd van 07.27,02. Hiermee bemachtigde zij een plek in de A-finale. Met hun wilskracht en hun focus gingen ze vervolgens van start en behaalde uiteindelijk een derde plek!

Asopos Najaarswedstrijden – Zondag

Hoewel de klok ons dit weekend gunstig was gestemd, begon de dag wederom vroeg. Ditmaal was het de beurt aan onze Damesch Selectie om zich in het DOnerv C4+ veld te meten met maar liefs 148 (-2!) inschrijvingen. Skadi 3 wist zich met ruime marge tot de A-finale te roeien. Vóór de A-finale van dit veld, was het eerste tijd voor de A-finale van het DOnerv C4* veld. Skadi was ook hier weer ruim vertegenwoordigd door met twee boten aan de start te liggen. Met meer dan 15 seconden! verschil wist Skadi 1, bestaande uit Mej. De Lange, Mej. Kerkhoven, Mej. Loos en Mej. Sreeram en gestuurd door Mej. Civil, als eerste over de finish te komen. De eerste taart van dit weekend is binnen. Gefeliciteerd roeiers, stuur en coaches!

Aan de Heeren van de Najaarsacht was het de beurt om in het Selectie 8+ veld over een afstand van 2000m te laten zien waar afgelopen weken hard voor is getraind. Vanaf moment 1 hebben zij de koppositie gepakt, en deze werd niet meer weggegeven. Na een tijd van 07.21,23 kwamen zij in hun voorwedstrijd als eerste over de finish. Hiermee plaatste zij zichzelf in de A-finale. In de A-finale wist Aegir de eerste 500meter de koppositie te pakken, waarna Skadi op minimale afstand als tweede volgde. De gehele race is er hard gestreden, maar helaas was het niet voldoende. Uiteindelijk volgde een vierde plaats in een tijd van 07.16,55.

Als laatste race van de dag was het dan eindelijk tijd voor de A-finale van het DOnerv C4+ veld. Mej. Walchenbach, Mej. Nowee, Mej. Mos en Mej. Jeletich, met als stuurvrouw Mej. Griep hebben de gehele dag laten zien zich met de beste uit dit veld te kunnen meten, maar ook Triton heeft laten zien over een aardig potje vermogen te beschikken. Na een hele spannende race die tot de 450m boegbal aan boegbal werd verroeid, werd de race door een ijzersterke eindsprint beslecht in het voordeel van onze damesch, waardoor zij de tweede taart van het weekend binnen wisten te slepen. Gefeliciteerd roeiers, stuur en coaches!

We kunnen terugkijken op een geslaagd weekend!