Asopos Najaarswedstrijden

Geplaatst op 28-10-2019  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Quirine Griep

Waar de wekkers van de coaches zaterdagochtend om 05:15 gingen, zaten een aantal roeiers en stuurtjes al in de trein richting de Bosbaan. Met windkracht 5 en stoten tot en met windkracht 7/8 beloofde het een winderige dag te worden. Waar het weer op zaterdag winderig maar warm was, was het op zondag guur met de laatste uren toch een zonnetje. De gele coachjassen waren dit weekend dus zeker geen overbodige luxe.

Op zaterdag startten zes onervaren dames bootjes in het eerste blok. Twee boten gingen direct door naar de kwartfinales. De andere vier boten mochten naar de herkansing. Drie boten in de herkansing voeren hard genoeg en mochten ook naar de kwartfinales. Skadi bootje 1 belandde uiteindelijk via de halve finales in de A-finale. Hier werden zij vierde.

Skadi had op zaterdag ook twee dubbel C4’en op het water liggen in het dames onervaren C4* veld. Met maar zeven inschrijvingen belandde beide bootjes in de A-finale waar zij derde en zesde zijn geworden.

De dames ervaren C4+  werd vierde in hun voorwedstrijd en behaalde een vijfde plek in de B-finale.

Op zaterdag kwamen niet alleen vrouwen uit voor Skadi. De mannen startten in het H4+ veld en in het H Selectie 8+ veld met de najaarsacht. In de voorwedstrijd van de H4+ werd Skadi vierde. In de spannende B-finale werden deze heren uiteindelijk eerste. De najaarsacht behaalde een vijfde plek in hun B-finale.

Zondag was het de beurt aan de onervaren heren om te racen naar de A-finale. Het leek een herhaling van zaterdag te worden zo op de vroege ochtend: twee boten direct door naar de kwartfinales en de andere boten naar de herkansing. Twee boten voeren hard genoeg in de herkansingen om ook in de kwartfinales te geraken. Skadi bootje 1 behaalde via de halve finales een plek in de B-finale. Hier voeren zij naar een vierde plek.

Van de heren ervaren C4’en behaalden twee van de drie boten een plekje in de B-finale. Hier werden zij derde en vijfde.

Qua dames op de zondag startten de najaarsdubbelvier en de najaarsacht. De najaarsdubbelvier werd helaas laatste in hun voorwedstrijd en mochten de boot weer afriggeren. De dames najaarsacht had op de 1000m door dat zij vijfde in het veld lagen waar ze absoluut geen genoegen mee wilden nemen. Met verreweg de snelste 500m tijd tussen de 1000m en 1500m klommen zij naar een vierde plek op de 1500m. Ook hun laatste 500m was de snelste van het veld en zo klommen de dames nog een plekje hoger waardoor zij de A-finale haalden. Helaas bleek deze truc op de derde 500m in de A-finale niet helemaal te werken. De dames werden vierde.

Al met al was het een gezellig weekend waar de nieuwe leden wedstrijdervaring hebben op gedaan en de nieuwe coaches hebben ervaren hoe het is om met grote groepen en verschillende nummers om te gaan.  

 

Skadi wint de Varsity!

20191020-10393920191019-174224

20191020-10393920191019-174224