Asopos Northwave Driekamp

Geplaatst op 02-06-2019  -  Categorie: Algemeen

Zaterdag reisden we met de Bakboord Bokaal ploegen af naar de Saurus International Regatta bij Saurus in Maastricht. Het was een tweekamp met achtereenvolgens 1500m en een 250m sprint. Het was een mooie dag en er werd tweemaal getaart!

De dag begon met de Bakboord Heren 3 poule en het Dames C4+ Klassement veld. Heren 7 zette steady halen neer en behaalde een derde plek. Zullen zij op de Rottebokaal eindelijk een taart behalen? Ook Dames 1 roeide 's ochtends vroeg. Zij behaalden een twaalfde plek in hun klassementsveld en gaan hard door trainen naar de Rottebokaal toe. 

Hierna was het aan Heren 1 om zich te laten zien! Met een eerste en tweede plek op de 1500m en respectievelijk  250m behaalden zij de beste uitslag! Ze hebben een nette race neergezet en hun taart welverdiend!

Ook Dames 2 startte in blok 2. Vol vertrouwen namen zij de Julie Hoofwijk over en roeiden op voor de wedstrijd. Na lang wachten op het water mochten zij ook eindelijk starten en werden eerste op zowel de 1500m als op de sprint! Gefeliciteerd Dames! In blok 3 was het aan top ploeg Heren 3 om te knallen op het water. Ze werden helaas vijfde en achtste en behaalden hiermee een vijfde plek in hun veld. Ze behouden hiermee hun plek binnen de top 5 van hun bokaal.

Volgende week starten de Dames Club8+ en Nicky Maassen de Asopos Driekamp. De wedstrijd bestaat uit een 500, 250 en 1250 meter en wordt verroeid op het roeiwater van Asopos de Vliet in Leiderdorp. De 500 en 250 meter zullen boord aan boord worden geroeid, de 1250 meter is een achtervolgingsrace.

clubacht northwave driekamp