Blasphemy 2017 - Op je strepen staan

Geplaatst op 06-03-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Imke Theeuwen

Met maar liefst vijftien ploegen was Rotterdam afgelopen zaterdag vertegenwoordigd op de Blasphemy! Met een totaal van 120 ploegen was de wedstrijd goed gevuld en alle significante KNSRB-concurrentie was aanwezig.

Van de vele gestarte ploegen is er een aantal dat toch wel een opvallende prestatie neer heeft gezet. Damesch 14 (Cloud 9) mag dan wel de laagste bootrang hebben gekregen, ze hebben op de topboten na toch elke andere Skadi-dameschploeg verslagen op hun eerste buitenlandse wedstrijd! Damesch 4 (LUX) zat hier 1,6 seconde vanaf en heeft hiermee ook een mooie tijd neergezet. Bij de heeren vielen vooral heeren 3 op (Straight Outta Compo) met een tijd van 2:14,1, heeren 9 (Tirpitz) met een tijd van 2:13,6 en heeren 4 (Volatica Ancora) met 2:12,1. Volatica Ancora werd met deze tijd net zeventiende en viel dus net buiten de selectie voor de tweede ronde.

Bij zowel de damesch als de heeren, bereikten de topboten de tweede heat (top-16). De heerenploegen en damesch 2 bereikten de kwartfinale (top-8). Voor damesch 1 was deze finale op een tiende seconde helaas niet weggelegd. De kwartfinales werden met grote overtuiging gewonnen door de drie ploegen en daarmee stonden er drie Skadi-ploegen in de halve finales met een totaal van acht ploegen. Een prachtig resultaat! In deze halve finales kwam damesch 2 helaas net tekort. De heerenploegen moesten tegen elkaar strijden voor een plek in de finale en de zege ging naar heeren 2. Zij voeren een mooie finale en werden tweede tegen een ploeg met Delfste rode bomen. Al met al dus fantastische prestaties van deze ploegen!

De dag was op een aantal gestreepte biertjes na helemaal drooggebleven en de sfeer was duidelijk van een laag niveau. Op hete hitjes en krakende bierbanken werd gedanst en gesprongen tot het water ervan golfde. Na de wedstrijd ging een kleine delegatie Skadianen door naar het USC voor het beruchte diner en illustere feest. Het was een succesvolle én gezellige dag voor de eerstejaarsploegen en alle coachende en aanmoedigende ouderejaars!