Carpit Noctem

Geplaatst op 24-04-2017  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Imke Theeuwen

Afgelopen zaterdag was het een dubbele strijd voor Skadi in 020. Tijdens de Hollandia werd op de Bosbaan hard gevaren door de wedstrijdsector en op de Amstel voeren de sprintploegen een toch wel behoorlijk lange afstand. Met een 2500 meter en een 250 meter voorwedstrijd, gevolgd door 250 meter-finales was het een lange dag voor met name Heeren B!

Heeren B startte dit weekend in maar liefst twee verschillende velden; het onervaren en het ervaren C4+ veld. Met zes kilometer in de benen mochten zij om half elf eindelijk de boot uitstappen. In het onervaren C4+ veld met veertig ploegen schopten ze het tot de kwartfinale. De mannen voeren de tweede tijd, maar door het knock-out systeem hield het hier helaas voor hen op. In het ervaren veld kwalificeerden ze zich met gemak voor de finale. De strijd in deze finale was razend spannend. Op de laatste halen kwam Heeren B net een taftje tekort voor de winst. Zij moesten hun meerdere erkennen in de zware TopC4+ van Thêta uit 2016. Met opgeheven hoofd kunnen de mannen terugkijken op dit weekend!

In het Damesch Onervaren C4+ veld streden Schwung en Skip voor de punten in de Sprintbokaal. Skip kon niet meekomen in het veld en eindigde als 38e van de 42 ploegen. Schwung ging tot hun eigen verbazing met volle vaart over de finishlijn van de 250 meter. Hoewel de dames zelf zeiden “die 250 had juist veel harder gekund”, hebben zij de eerste tijd gevaren van alle sprintbokaalploegen! Gefeliciteerd met deze mooie positie in de ranglijst!

Schittermagisch en Gleufglijders hebben hun best gedaan in respectievelijk het onervaren en het ervaren C4+ veld, maar eindigden helaas aan de onderkant van het veld.

Als enige niet-C4+ roeier startte dhr. Trapp in een skiff. Ondanks zijn voetblessure behaalde hij de kwartfinale en versloeg hierin de nummer twee van het veld, wederom een zware bal van Thêta. In de halve finale verloor hij de knock-out en was het ook voor hem afgelopen. Desondanks een zeer goede prestatie!