Club 8+ start de Nantes Regataides

Geplaatst op 15-05-2018  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Mark Dorjee

Daar ging de langverwachte reis naar Nantes waar de Club 8 zou gaan genieten van Franse baguette, brie, crêpes en vino. 4 mei in de vroege morgen ging de Walhallaartbus onder leiding van Olaf Wallaart naar de befaamde en grootste studentenverenging van Frankrijk. Toen de tweede bus, genaamd de Chrysler-feestbus onder leiding van Jules Vugts wegging rond 5 uur, zat de Walhallaartbus al te genieten van de feestmaaltijden van Honorine's ouders in Parijs met uitzicht op de Eiffeltoren. De Chrysler-feestbus moest het helaas doen met boterhammetjes, McDo en pure welvaart (marshmallows).

 

Ons verblijf en consumptie was al betaald voor het weekend, omdat onze hybride roei- en pilsvaardigheden door onze lieftallige Honorine werden verspreid over het mooie Frankrijk. Daar stonden wij nu bekend als de legendes die eindelijk de heerschappij van KRV Wiking in Karlsruhe zullen breken. De oude 8 was hier succesvol in geweest begin dit jaar, maar zal de Club 8 ook succesvol zijn?

 

Vertrouwen hadden de Fransen zeker hierin, want op aankomst werd ons gelijk de beste boot overhandigd die ze hadden; een Filippi met wingriggers, rode Nike schoentjes en slidings waar je zo snel mogelijk mee naar het pilsch glijdt. Aan de boot zal het in ieder geval niet gelegen hebben. We gingen al snel om 10 uur nat om deze mooie meid uit te testen.

 

Om 11 uur zou de start zijn van de eerste 1000 meter waarvoor we goed hadden ingeroeid met onze nieuwe wingrigger badkuip. Met 2 lagen zonnebrand, 28 graden en Franse Villa's aan de kant was het toch niet zo slecht daar in Nantes. We lagen net aan de start boord-aan-boord en tot onze schrik zei de kamprechter in zijn torentje op het water: AttentionGo! Iedereen zat nog te genieten van de omgeving waardoor de start niet echt goed verliep en onze Parijse tegenstander hier al een bootlengte voorsprong had gekaapt. De Franse haal is zeer kort vergeleken met de Nederlandse en we liepen toch langzaam op ze in, maar helaas hadden ze al een te grote voorsprong. De woorden: AttentionGo! zijn ons wel bij gebleven.

 

Elke ronde was met een pauze ertussen dus rond 1 uur hadden we weer een 1000 meter waarop we onszelf weder konden testen tegen de Fransen, met het devies 'harde sterke halen'. Hiermee hadden we onze tweede tegenstander met 2 bootlengtes gepasseerd en hadden we een plekje in de B-finale bemachtigd. In de B-finale waren er drie boten boord-aan-boord en met hetzelfde devies zijn wij erover heen gegaan en zijn we 4de geëindigd met de 2 Parijzenaren 2de en 3de en de Duitsers uit Karlsruhe 1ste.  

 

Na het roeien begaven we ons zo snel mogelijk naar de eetzalen, verorberden de pasta en begaven we ons naar het hostel om onszelf een schoonheidsslaapje te veroorloven voor het feestje. Dit schoonheidsslaapje werd al snel een halve nacht en om 10 uur dacht iemand dat pilschen minder belangrijk was dan crêpes eten, dus bewogen wij ons naar Nantes om daar een crêpe te eten met een nagerecht bij de McDo. We arriveerde helaas wel al laat op het feestje, aangezien de Duitsers al hun prijs aan het consumeren waren door brokken vlees uit te barfen en deze te laten zien aan hun tegenstanders. Vervolgens ging de bierwedstrijd aan met Thêta en wij hadden deze schoon gewonnen. Ergens nog winst voor de Club 8! De heer Van den Berg wist nog met zijn strakke danspasjes en gladde jasje dasje de fransoosjes te versieren.

 

De volgende dag met weer weinig slaap gingen we de 3x500 aan om 10 uur boord-aan-boord. De race was midden in de stad dus sharp roeien was ook belangrijk. Helaas had onze Jules een blessure opgelopen de vorige dag en hadden we een invaller nodig. Gelukkig hadden we Honorine om ons uit de brand te helpen en zij had een gretige Franse jongen voor ons geregeld. Tijdens het oproeien werden we opeens uitgezwaaid door meerdere (vrouwelijke) Franse boten waardoor ons zelfvertrouwen goed bevorderd werd. De start en de AttentionGo zat er goed in en we wonnen de race met een hele bootlengte. De volgende race moesten we eerste worden om in de A-finale te komen met twee tegenstanders boord-aan-boord. Helaas verloren we de tweede race met een taftje en moesten we weder de B-finale bijwonen. Uiteindelijk zijn we 5de geworden, maar tijdens het terug ED'en haalden we iedereen in op de heen en terugweg op de harde halen. Vooral de verbaasde blikken waren een goede motivatie.

 

Al met al heeft Skadi een goede indruk achtergelaten bij de studentenvereniging in Nantes en ze zien ons graag weer terug volgend jaar. 

Skadi wint de Varsity!