Damen Raceroei Regatta

Geplaatst op 08-05-2018  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Sophie Louter

De Damen Raceroei Regatta vond dit jaar plaats tijdens een zonovergoten weekend. Ook hield de wind zich redelijk in toom waardoor de Willem-Alexanderbaan dit weekend een goede plek was om te vertoeven. Voor onze wedstrijdroeiers was het de eerste wedstrijd op onze ‘thuisbaan’. Een deel van deze groep moest zich kwalificeren voor de ‘European University Games’ die deze zomer in Coimbra, Portugal zullen plaatsvinden. 

 

Zaterdag is een groot deel van onze roeiers van start gegaan in hun klassementsveld. Het overige deel startte in het gevorderde-veld. Van de drie A-finales resulteerden er twee in een blik! MGD startte in de 4+. De dames roeiden een groot deel van de race vooraan, maar maakten het toch in de laatste paar meter nog even spannend. Gelukkig konden zij alsnog doorroeien naar het erevlot om hun blik in ontvangst te nemen. Vlak na deze race startte de heer Geschiere in het LHG 1x. Ook hier roeide Skadi de hele race met overtuiging vooraan. Dit resulteerde in een finish met twee bootlengtes verschil op de nummer twee. Beide gefeliciteerd! Ook in de klassmentsvelden werden goede zaken gedaan. Helaas geen blikken, maar wel aardig wat A-finales.

 

Op zondag startten Skadianen in zowel het beginnelingen- als het gevorderde veld. Een paar van onze toproeiers zijn in het elite veld van start gegaan. Onze eerstejaarsachten werden alledrie eerste in hun voorwedstrijd. Dit resulteerde uiteindelijk voor de EJD en EJL in een tweede plaats in de finale. Teleurstellend omdat zij weer nét naast dat beginnelingen blik grepen, maar veelbelovend voor de volgende race! Ook lagen er twee 2x’s in de A-finale van het HB 2x veld. De heren Dogger en Dikken gingen voor de 500 meter bokaal en het zag er goed uit voor de mannen, helaas moesten ze het toch afleggen tegen een sterkere ploeg en eindigden zij op een tweede plaats. In de gevorderde velden mocht bijna iedereen zijn kunsten vertonen in de A-finale. Hier was één spannende race, namelijk in het HG 4- veld. De heren van de Oude Vier moesten zich hier kwalificeren voor de European University Games en haalden alles uit de kast om een snelle tijd neer te zetten. De heren kwamen ontzettend snel uit de start en vaarden met overtuiging vooraan het veld. Echter moesten zij het in de laatste 250 meter afleggen tegen een Nereus/Triton combinatie die uit het niets kwam opzetten. Tot slot vonden aan het eind van de dag de HE 4x en de DE 4x races plaats. Deze races waren een waar spektakel voor alle toeschouwers aan de kant. In het HE 4x startte de heer Geschiere in een Proteus/Okeanos/Willem III/Skadi combinatie. Vanwege te weinig inschrijvingen moesten zij helaas buiten mededinging meedoen in het LHE 8+ veld. Zonde! Want de heren versloegen de andere ploeg in hun veld én twee lichte achten. In het DE 4x startte mej. Keijser met een KNRB-combi. Een echte race was dit niet te noemen. De dames lagen namelijk na 500 meter al 4 seconde voor op de nummer twee. Desalniettemin een mooie race om te volgen!

 

Al met al was het een mooi weekend op de Willem-Alexanderbaan. Roeiers én coaches hebben weer hun uiterste best gedaan om de eer van Skadi hoog te houden.