Damesch Club8+ aan de macht!

Geplaatst op 18-04-2017  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Imke Theeuwen

Onder het genot van paaseitjes, paasontbijtjes en menig Skoll-burger, startten meer dan honderd Skadianen dit weekend de Skoll Cup. Hoewel er eerstejaars klaarstonden op de A.A.S.R. Skoll, het stuurtje regelmatig werd vergeten mee te nemen (schande) en de C4+’en niet helemaal op konden tegen al het roeigeweld, is het zeker een succesvol weekend te noemen.

De zaterdag begon met Booty en Damesch Top B. Booty bereikte de B-finale en werd hierin vijfde. De topdamesch behaalden met de eerste tijd de A-finale, maar kwamen toch net tekort om hun rode tegenstanders te verslaan en werden derde. Voor de tussenstand van de NOOC Bokaal zullen we binnenkort zien wat dit gaat betekenen. Het wordt hoe dan ook een spannend seizoen voor deze ploeg!

Dhr. Geilings en dhr. Lale-Demoz streden tegen dhr. Droog en dhr. Hollander in het zware 2x veld. Zij werden 19e en 13e van de negentien ploegen. Voor dit tweede duo was het helaas net een misgreep voor de B-finale. Echter deden niet alle ploegen van de 2x-bokaal dit weekend mee en moeten we de bokaalstand dus nog even afwachten.

De heeren club8+ ging ook voor de volgende serie punten in de Kruithuisbokaal. Het 2k seizoen bleek overduidelijk van een ander kaliber dan de lange baanwedstrijden. Het klassement is behoorlijk omgegooid en ook onze heeren moesten het doen met een vijfde plek in de voorwedstrijd.

Dhr. Bazuin ging in zijn skiff met volle overtuiging van start en zette zonder eindsprint een persoonlijk record neer van 8:30,2. Hij werd zesde in de A-finale.

Ook het bestuur kon natuurlijk niet ontbreken dit weekend. Dhr. Van Baal en dhr. Rosenkrands pakten na een tweede tijd in de voorwedstrijden de vierde tijd in de A-finale. Zij gaan zich op de Rottebokaal volledig focussen op de tweede Proteus-combi’s. Dhr. Niemansburg en ik hadden iets minder succes en behaalden een derde plek in het competitie-wedstrijdcommissaris 2x-veld.

In de middag werden er vooral D-finales gevaren door de eerstejaars C4+’en. De uitzonderingen hierop waren gelijk ook twee mooie afsluiters van de dag. Heeren Top A voeren een B-finale en eindigden op een derde plek. Heeren Top B mocht de A-finale starten en met een overtuigend verschil van bijna 5,5 seconden wonnen zij deze finale! Heeren, gefeliciteerd met jullie tweede NOOC-taart!

Op zondag was er bij de C4+’en een redelijk gelijk prestatiebeeld te zien. Met twee D-finales, een C-finale en een B-finale voor Volatica Ancora en Straight Outta Compo, is Skadi vooral vertegenwoordigd in de middenmoot van de NOOC Bokaal.

In het Damesch C4+ Klassement zetten Kers en Damesch Top A een zeer goede voorwedstrijd neer, wat resulteerde in een B- en A-finale. Hierin werden de dames 6e en 5e waardoor er veel punten zijn gepakt voor het klassement! Hulde!

Als klap op de vuurpijl werd zondag de voorwedstrijd des doods verroeid voor de damesch club8+’en. Met de top-4 van de Kruithuisbokaal in één voorwedstrijd, hing er erg veel van deze heat af. Skadi pakte de tweede plek in deze voorwedstrijd en legde zichzelf hiermee in de waardevolle A-finale. Nereus 2, met wie de damesch een tweede plek in de bokaal deelden, moest het doen met een B-finale.

In de finale herpakten de damesch zich na de start en zette (quote van mej. Kerstens) nu wel een goed middenstuk neer, toch? Met een ruime overwinning gingen de damesch ervandoor met Skadi’s allereerste Kruithuistaart! HELDEN!

Ze staan nu op een gedegen tweede plaats in de bokaal op slechts één puntje van Nereus 1. Op de Willem-Alexanderbaan zullen de damesch er alles aan gaan doen om dit niveau vast te houden en alles te geven op onze thuiswedstrijd voor die volgende puntjes.