Don't blame it on the sunshine - wedstrijdverslag EDR

Geplaatst op 29-05-2017  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Imke Theeuwen

In de volle zon was de EDR dit weekend niet alleen een succesvol, maar zeker ook een heerlijk weekend! Zowel op zaterdag als zondag scheen de zon de koppies van menig Skadiaan bruin en werd gestreden voor punten in de NOOC Bokaal, het C4+ Klassement, de Sprintbokaal en voor de winst in losse velden.

De tweekamp over 1500 meter en 450 meter startte op zaterdag met als eerste opvallende prestatie ploegje Booty. Zij voeren in Damesch poule 3 en bereikte hier de vijftiende plaats van de 24 ploegen.

In poule 1 bij de heeren startte heeren 1. Zij kwamen uit op een vierde plek en sloegen een groot gat met hun tegenstanders van Argo in de NOOC Bokaal. Zij zullen hun derde plek in de NOOC Bokaal naar alle waarschijnlijkheid behouden na deze wedstrijd en staan dus in de top-3!

Het Damesch Klassement bewees dit weekend dat zelfs op dit moment in het seizoen nog van alles kan gebeuren. De tussenstand van het klassement leek geenszins op de uitslag van het veld, helaas ten ongunste van Damesch 1. Kers kwam echter zeer goed uit de verf en werd dertiende!

In de sprintvelden aan het einde van de dag domineerde Skadi met overtuiging. Hoewel het even heeft geduurd voordat het bekend werd gemaakt, bleken zowel Damesch 1 als heeren 1 te hebben getaart in het sprintveld! Gefeliciteerd!

Op zondag waren er veel mooie prestaties te zien. In poule 2 werd Straight Outta Compo achtste en in een poule lager werd Bakpao zesde. Ook NoKK presteerde boven hun eigen verwachting en eindigde op de twaalfde plek in poule 4.

In de eerste NOOC poule bij de Damesch schitterden LUX en Damesch 2 in de naam van Skadi. LUX kwam uit op een vijftiende plek en Damesch 2 behaalde wederom de koppositie van de NOOC. Voor Damesch 2 was dit alweer de laatste wedstrijd van de NOOC Bokaal. Echter hebben hun tegenstanders nog één kans op de Orca Slot om Damesch 2 van hun troon af te stoten. De winst van de NOOC Bokaal komt echter nu wel heel erg dichtbij en de meiden zullen zich gaan voorbereiden op een fenomenale afsluiter van hun seizoen!

Als allerlaatste werden de tijden van het eerder verroeide heeren C4+ Klassement bekend gemaakt. Tirpitz kon de tweede TopC4+ van Triton met een ruim gat verslaan en kreeg de 20e plek. Heeren 2 voer een zeer goede race en werd zevende!

Al met al was het weer een mooi weekend met een aantal zeer goede prestaties! Met nog drie competitiewedstrijden op de kalender begint het seizoen langzamerhand aan zijn einde te komen en nadert de ontknoping van de bokalen... Skadi wint de NOOC?!