Eerstejaars presteren op de Najaars

Geplaatst op 24-10-2016  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Stephan Niemansburg

Afgelopen weekend werd er voor het eerst dit seizoen weer afgereisd richting de Bosbaan door zowel competitieroeiers als (eventueel twijfelachtige) wedstrijdroeiers.  Voor het eerst werden tijdens de Asopos Najaarswedstrijden ook de nationale kampioenschappen voor grote (verenigings)boten gehouden.

Zaterdag

Op zaterdag begon de dag al vroeg met de DOnerv C4+, bestaande uit de 3 boten van de  eerstejaars dames wedstrijdselectie. De eerste halen werden gemaakt en die waren meteen bijzonder goed. Elk bootje plaatste zich voor de kwart-finale. In het veld, waar 145 boten startten, hebben ‘onze’ dames hun mannetje gestaan met een eerste plek in de B-finale en een derde plek in de A-finale. Dit voorspelt mooie dingen voor de rest van het seizoen.

Ook in het Ej 8+ veld lag Skadi aan de start. Hierbij moesten ze opboksen tegen boten die reeds ervaring hadden in de boot. De coaches blikten er toch met tevredenheid op terug. Deze eerste 2K is gedaan en laat zeker potentie zien voor de toekomst.

Niet alleen eerstejaars lagen aan de start. Ook ouderejaars streden dit weekend voor de eer van Rotterdam. De competitieroeiers startten in de 2x en 4+ velden. Hierbij lieten ze zien dat de competitiesector binnen Skadi steeds sterker wordt. Een vierde plek in de A-finale werd behaald in het DErv 4+ veld!

Ook de wedstrijdsector kwam op zaterdag in actie. Mej. Brandsma en mej. Algie stapten in de 2x . In het DSA 2x veld, waarin onder andere Karolien Florijn vertegenwoordigd was (Nederlands Kampioen in de skiff), probeerden zij te strijden voor een NK-titel. De dames, die normaliter niet in de 2x zitten, roeiden een zeer sterke wedstrijd, maar kwamen net te kort voor de titel.

De DOnerv C4* zorgden voor een mooie afsluiting van de dag. Mej. de Beer, mej. Rolloos, mej. Wong en mej. van den Heuvel pakten onder begeleiding van hun stuur mej. Pijnappel hun eerste taart. Vanaf het eerste moment pakten deze (lichte) dames de leiding en gaven deze niet meer uit handen. Ook de andere lichte dames hebben een goede wedstrijd gevaren.

Zondag

Zondag stond voornamelijk in het teken van testosteron. In totaal lagen er tien Skadi boten aan de start bij het HOnerv C4+ veld. Binnen dit veld, bestaande uit 149 boten, lieten zij sterke halen zien. Twee ploegen haalden de halve finale, waarvan één uiteindelijk mocht strijden in de A-finale. Als lichte ploeg lieten zij zien dat ze zeker goed konden meekomen. Het resulteerde in een vijfde plek.

De najaarsachtselectie kwamen aan de start in het HErv 4+ veld met drie boten. De heren voeren sterke races wat resulteerde in twee plekken in de halve finale. Helaas  was dit het eindpunt, maar de ouderejaars die doorstromen richting de wedstrijdsector hebben zeker veel potentie getoond.

Toch was er ook wat oestrogeen te vinden rond de Skadi botenwagen. De dames najaarsacht kwam in actie in het DEj 8+ veld. De A-finale was een enorme strijd tussen Skadi en Gyas. De Skadi dames pakten vanuit de start meteen een voorsprong en hielden die lang vast. Elke aanval van Gyas werd machtig afgeslagen tot helaas de Groningers erlangs glipten in de laatste 100m. De dames mogen zeker trots zijn op deze prestatie en het biedt een mooi uitgangspunt voor de EJD  en clubacht van dit jaar!