Eindsprint wint op de NKIR

Geplaatst op 12-12-2016  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Stephan Niemansburg

De NKIR vond dit jaar wederom plaats in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Voor de eerstejaarsploegen is het de eerste kennismaking met hun concurrenten van dit seizoen en voor de roeiers die hun zinnen hebben gezet op een uitzending is dit een verplicht nummer om aan de bondscoaches te laten zien wat ze waard zijn. Lisanne Brandsma heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door in een uiterst spannende strijd het DSA veld te winnen en zo Nederlands Kampioene te worden. Met een uiterste krachtsinspanning wist zij in de laatste 50m haar concurrente in te halen en zette zij een tijd neer van 06:45,9. Een prachtige strijd met een prachtig resultaat! In het LDSB veld hebben de Skadisokken van Marieke Keijser haar vleugels gegeven. Met een tijd van 07:05,2 bleef zij de tegenstand ver voor en kon ook zij de titel mee naar huis nemen. Gefeliciteerd Lisanne en Marieke!

De eerstejaarsploegen hebben mooie tijden neergezet afgelopen zaterdag en hebben op die manier aan de concurrentie laten zien dat Skadi dit jaar in alle velden een tegenstander is waar rekening mee gehouden moet worden. In het LDEj4 veld hebben de dames met een solide race en een ijzersterke eindsprint hun heat gewonnen en uiteindelijk een gedeelde 5de plaats behaald. De LEj8 startten in de laatste en snelste heat en wisten daar uiteindelijk een 7de plaats te bemachtigen. Voor de DEj8 was dit het moment om de decibellen om te zetten naar wattages en dat is goed gelukt. Een 6de plek laat zien dat de dames goed op weg zijn. De laatste race van de dag was voor de Ej8. De heren startten in de eerste heat en zetten daar de snelste tijd neer met een goed opgebouwde race. Uiteindelijk bleek de tijd goed te zijn voor een 8ste plek en daar kunnen zij heel tevreden mee zijn.

Ook de middengroepen hebben op de NKIR naar behoren gepresteerd. In het LDN veld zette Claudia de Hartog de 10de tijd neer en Leander Geschiere wist een heel knappe 8ste plek te bemachtigen in het LSB veld. Jeroen Kleene eindigde op plek 4 in het SB veld.Ook de Club8 dames hebben zich bewezen met een derde plek in het veld!