Erasmus Sprints & Damen Raceroei Regatta

Geplaatst op 17-06-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maaike Weersma

Erasmus Sprints & Damen Raceroei Regatta

Afgelopen weekend was het alweer tijd voor het één na laatste wedstrijdweekend van dit seizoen. Op vrijdagavond vonden onze eigen Erasmussprints plaats, waar met een lekker zonnetje en een goede sfeer langs de kant weer een mooie editie is neergezet. Met vier sprintblikken aan het einde van de dag werd het tevens een succesvolle wedstrijd voor Skadi haar roeiers. In het DEj8+ veld gaan de eerstejaarsdames met blik naar huis, net als de lichte heren in het LHEj 8+ veld. Eerstejaars zwaar kwam helaas net tekort om met blik naar huis te gaan en roeiden naar een tweede plek. Dhr. van Luijk en dhr. Rom Colthoff roeiden in het HE2x veld naar de snelste tijd en gaan met blik naar huis. Ook de Pieterman, voorgeslagen door dhr. Verweij, mocht na de finish doorroeien naar het erevlot om blik op te halen. Gefeliciteerd roeiers en coaches!

Zaterdag startte het grootste deel van onze roeiers in de klassementsvelden, waar menig ploeg zich ’s middags weer mocht opmaken voor de A-finale. Eerstejaarsdames roeiden naar een nette derde plek en komen hiermee op een gedeelde eerste plaats in het klassement. Evenzo een derde plek is er voor eerstejaarslicht, die hiermee op een gedeelde tweede plaats komt te staan. Eerstejaars zwaar roeit tweemaal een sterke race en handhaaft hun achtste plek in het klassement. Eerstejaars lichte dames schuiven helaas twee plekken naar achteren in het LDej 4* klassement, evenals dhr. Pach en dhr. van Streun in het HDev 2x veld. De overige middengroepen roeiden naar behoren en handhaven allen hun positie in het klassement.

Gezien de Damen dit jaar podium is voor het NK Groot, staan onze roeiers op zondag oog in oog met de roeiers van de nationale top. In de finale van het HE 2- veld roeit dhr. Steenman naar een overtuigende eerste plaats. Ook mej. Keijser laat in het LDE 4x veld zien ruim de beste te zijn en gaat met de titel van Nederlands Kampioen naar huis. In de finale van het DE 8+ veld stuurt mej. Berger de SB acht naar een tweede plaats. Mej. Brandsma roeit in dit veld een sterke race en eindigt op een derde plaats.

Middengroep licht maakt het op zondagmiddag tot twee keer toe enorm spannend. In de A-finale van het LHGb 4- veld weet de Leest, voorgeslagen door dhr. Lobéé, al snel een minimale voorsprong te pakken. In de laatste 500 meter lijkt het even alsof de voorsprong onvoldoende is, maar de sterke laatste meters maken dat ze als eerste over de finishlijn komen. Een extra mooie prestatie gezien dhr. Lommerse, dhr. Rosenkrands en dhr. Stassen vanaf heden mouwloos door het leven gaan. In het LHG 2x veld volgt wederom een spannende race van dhr. Geschiere en dhr. van Brussel (Triton). Gedurende lange tijd roeien zij op een tweede plaats, maar in de laatste 500 meter weten zij het gat te dichten en gaan met blik naar huis. Gefeliciteerd roeiers en coaches!

Al met al was het weer een mooi weekend op de Willem-Alexander Baan.

DAMEN MGL