European Rowing Championships - Lucerne

Geplaatst op 03-06-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maaike Weersma

Dit weekend was het tijd voor het Europese Kampioenschap roeien in Zwitserland, waarbij maar liefs vier Skadianen ten tonele verschenen. Op vrijdag werden de eerste finaletickets verdeeld door middel van de voorwedstrijden. Zaterdag was het tijd voor de halve finales met vervolgens op zondag de allesbeslissende finales.

Dhr. Steenman startte dit weekend in de M4-, waarin zij op vrijdag in de voorwedstrijd naar een derde plek roeiden. Met deze uitslag mochten zij zaterdag opnieuw aan de start van de halve finale verschijnen. Hier volgde een vierde plaats, behorend bij plaatsing voor de B-finale op zondag. In de B-finale roeiden zij vervolgens naar een zesde plek.

Mej. Brandsma bekleedde een plek in de W8+, die vanwege het aantal inschrijvingen direct verzekerd was van een plek in de A-finale. Op vrijdag roeiden zij een test race, waarin een vierde plek werd behaald. In de finale op zondag lagen zij na 1000 meter op een eerste plaats, maar helaas lukte het niet deze positie vast te houden en resulteerde deze race uiteindelijk in een vierde plek.

Voor mej. Keijser was dit na een langdurige blessure het eerste toernooi waarin zij aan de start lag, dit keer in het LW1x veld. Op vrijdag roeide zij in de voorwedstrijd naar de snelste tijd, en was hiermee meteen verzekerd van een plek in de A-finale. In de finale volgde een spannende race waarin zij als zesde het 500 meter punt bereikte. Gedurende de race wist zij in te lopen in de rest van het veld, en behaalde uiteindelijk een derde plaats, een erg knappe prestatie! Gefeliciteerd met deze bronzen medaille!

Dhr. Tissen lag dit weekend aan de start van het M8+ veld met de Holland Acht. In de voorwedstrijd roeiden zij een erg sterke race. Zij kwamen als tweede uit de start, maar weten daarna al snel de koppositie over te pakken. Uiteindelijk winnen zij hun voorwedstrijd op ruim 3 seconden van de nummer twee in een tijd van 5.22.950. Hiermee plaatsen zij zich niet alleen direct voor A-finale, maar wordt ook het huidige Skadi Record met ruim twee seconden aangescherpt! In de finale tegen de sterkste achten van Europa is vanaf het begin van de race een derde positie ingenomen. Deze plaats is gedurende de race gehandhaafd, waarbij zij een bronzen medaille mee naar huis nemen! Gefeliciteerd met het brons!