Felle halen bij de Hel

Geplaatst op 28-11-2016  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Stephan Niemansburg

Afgelopen zondag werd weer een roeiklassieker op Gronings water gevaren; de Hel van het Noorden. De 6km lange wedstrijd op het Eemskanaal dankt zijn naam aan de vaak helse omstandigheden waaronder geroeid moet worden. Vorig jaar werd de wedstrijd hierdoor afgelast, maar dit jaar kon er geroeid worden onder een prachtige korenblauwe hemel. Dit resulteerde in winst voor Mitchel Steenman in de 2- (samen met Mechiel Versluis van Okeanos) en Marieke Keijser in de skiff en de DSB 2-. Marieke startte weliswaar voor de Maas, maar ook bij Marieke klopt tegenwoordig een Skadi hart. Tevens wist Marieke het baanrecord van Maaike Head uit 2013 aan te scherpen naar 25:13,4!

Voor de middengroepen en de ouderejaars is de Hel een mooi testmoment. De ouderejaars dames stapten allen in de skiff en hebben niet onverdienstelijke tijden neergezet. Lisanne Brandsma en Crista Algie zetten respectievelijk de 7de en 8ste tijd neer op 1 seconde van elkaar. Jara Verweij wist een mooie 3de plek te bemachtigen in het DSB 1x veld.

Ook MGZ was van de partij met 3 skiffs en een 2-. Peter Bruins en Sjoerd Hutter haalden een goede 4de plek in het SB 2- veld. Joris Faas en Floris Hondmann zetten van onze zware mannen de beste tijden neer in de skiff.

MGL legde een 2- op het water met Daniel den Ouden op slag en Maarten Blok daarachter. In Brugge hebben zij flinke stappen gezet en dat resulteerde dit weekend in een goede 3de plek in het LSB 2- veld.

Bij de middengroep lichte dames roeide Claudia de Hartog met een stabiele race naar 11de plek in het LDSB 1x veld.