FUNest in de Wind-West - wedstrijdverslag Rottebokaal

Geplaatst op 01-05-2017  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Imke Theeuwen

Eindelijk was het tijd voor onze thuiswedstrijd. Met 42 Skadi-ploegen op het water moest dit weekend wel een groots succes worden. Mede namens de Rottebokaal-commissie; dat was het ook!

Dorst en Baccatum mochten het spits afbijten op zaterdag. Zij zijn sterk aan elkaar gewaagd en zullen elkaar ongetwijfeld nog tegenkomen in een boord-aan-boord strijd dit jaar. Zij voeren een tweede plek in de B-finale en zesde plek in de A-finale van dames poule 5.

Heeren 1 startte uiteraard in de eerste heeren poule en bereikte de A-finale! Hierin werden zij vijfde. Vanwege het niet-starten van de PEiL gaat deze ploeg een tijdelijke rustperiode in. Zij zullen zich gaan voorbereiden op de dynamische EDR.

In het H 2x veld konden weer punten gepakt worden voor de ASK & EMBLA bokaal. Dhr. Droogh en dhr. Hollander werden in dit veld eerste in de B-finale.

Zowel de damesch als de heeren club8+ startten op zaterdag. Beide boten behaalde de B-finale en werden hierin respectievelijk tweede en eerste. De tijden bleken echter voor meer dan deze posities goed te zijn. Op de PEiL zal alles vanwege de time-trial op tijd gaan en voor deze ploegen zou dat nog wel eens verrassend goed uit kunnen pakken!

Ongeregeld en Beter waren ingedeeld in poule 3. Ongeregeld haalde de B-finale en werd vijfde. Beter ging in de A-finale voor haar eerste taart maar greep nét mis en werd tweede. Op naar de volgende kansen, meiden!

Volatica Ancora is als heeren 4 nu toch overduidelijk boven heeeren 3, Straight Outta Compo, gestegen. Volatica Ancora werd vierde in de A-finale, maar S.O.C. moest het helaas doen met de laatste plek in de D-finale.

Het Damesch C4+ Klassement liet wederom zien dat het een enorm sterk veld is. Damesch 1 werd uiteindelijk achtste en Kers werd twinitigste.

In de sprints deden niet alleen de sprintploegen mee, maar ook vele andere ploegen van Skadi. De Heeren Club8+ pakte het maximale aantal punten voor het Cl8+-sprintklassement en ging met taart naar huis! Ook Kers was overtuigend veel sneller dan de andere C4+’en en werden eerste op zowel de 500m als de 250m en taartte ook! Dhr. Droogh revancheerde zich op de 2k door met dhr. Trapp in de boot te stappen en taartte het veld! Met drie taarten was de sprint een mooie afsluiter van de dag. Gefeliciteerd!

Op zondag begon NoKK aan de strijd in heren poule 4 maar bereikte helaas een C-finale waarin zij vierde werden. LUX werd negende in poule 1 en mochten de B-finale roeien! Damesch Top B knalde met overtuiging in deze zelfde poule naar de overwinning. Met bootlengten versloegen zij de rest van het veld, taartten de poule en verdedigden hun eerste plek in de NOOC Bokaal!

In poule 6 had Poesh in de voorwedstrijd al laten zien dat zij bovenaan het veld konden varen. Na een keertje extra opgeroeid te hebben voor de A-finale vanwege de wind, hebben de damesch uiteindelijk met een verschil van meer dan twintig seconden het veld getaart!

Skadi 144 was van de drie Skadi-ploegen in het H 2- veld de enige ploeg met een A-finale. Zij werden tweede en zetten daarmee hun stijgende lijn voort. Volgende wedstrijd een eerste plek?

De dag werd afgesloten met een tiende plek voor Bakpao in poule 3 en het heren C4+ klassement. Tirpitz kon op deze 1000 meter helaas niet meekomen met het veld, maar heeren top A verbeterden zichzelf aanzienlijk. Zij werden zevende in het veld en maakten Skadi trots!

Het was een mooie Rottebokaal met goede prestaties. Een aantal ploegen zal alles op alles gaan zetten om de volgende wedstrijd nét wel die taart binnen te slepen en ook de nieuwe poule-indeling zal veel gaan betekenen voor de PEiL. We zullen zien hoe dit uit gaat pakken.

De Rottebokaal Commissie heeft een prachtige en sfeervolle wedstrijd neergezet waar heel Skadi van heeft kunnen genieten! Bedankt voor al jullie toewijding en inzet, op naar de 35e Bavaria Rottebokaal! Gefeliciteerd aan alle taartende ploegen en op naar de volgende wedstrijd!