Grüner Moselpokal

Geplaatst op 30-09-2019  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Quirine Griep

Vrijdag 27 september reisde de gehele wedstrijdsector van Skadi af richting Bernkastel-Kues in Duitsland om in verschillende combinaties de 70ste Grüner Moselpokal op zaterdag roeien. Deze wedstrijd van 4 kilometer is geducht om zijn keerboei halverwege de race. Voor de roeiers dus een mooie uitdaging om aan hun coaches te laten zien dat zij wél snel kunnen ronden.

Skadi kwam uit in verschillende velden. Voor MGD waren dit een 4x en de 8+. De W4x scheerde de baan over en met mej. Hutters ongekende scherpe stuurbeweging om de keerboei heen behaalden zij een mooie tweede plek.

In het SF 1x A veld kwamen drie lichte dames uit. Met 50 seconden verschil op het hele veld mocht mej. van de Velde aan het einde van de dag een heerlijke fles Riesling wijn, een enorm wijnglas en blik in ontvangst nemen. De 2x van MGLD vloog iets uit de bocht na de brug, probeerden zich terug te vechten, maar moesten het doen met een vierde plek.

Eind van de middag waren de achten van MGZ, MGL en MGD aan de beurt. In de 8+ velden die zij startten was prijzengeld te winnen voor plek 1,2 en 3!

De acht van de dames vloog door de start. Mej. Ulenkate stuurde daarna perfect onder de brug door waardoor ze secondes pakte op haar voorganger en de dames zo op een tweede plek belandde.

Na de vrouwenheat was het aan de drie Skadi achten en een combinatie acht met Phocas om deze 4 kilometer te roeien. Dhr. van der Heijden, stuurman van Boot 3, liet de adrenaline aan de kant bij de kamprechters goed oplopen door te dicht achter hun voorganger te starten. “Skadi STOP!” deed dhr. van der Heijden echter niets en ging voor de aanval. Na iets uit de bocht gevlogen te zijn na de brug pakte hij de voorganger alsnog. Zijn boot behaalde een zesde plaats. De combinatie boot met Phocas behaalde een achtste plek. Een vierde plek was weggelegd voor Boot 2 met mej. Hamers en haar mannen. Boot 1, onder leiding van mej. van Vuuren met dhr. Geschiere op slag, voer uiteindelijk het hardst van de Skadi boten en behaalde net als de dames een tweede plek.

Al met al was het een mooie wedstrijd in Duitsland. Dank aan de roeiers van de achten voor het trappen naar een mooi geldbedrag voor Skadi.