Gyas Meerkamp

Geplaatst op 16-06-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Sam Rigter

Dit weekend was alweer de een-na-laatste competitiewedstrijd van het seizoen van 2019. Voor de Stuurboord Bokaal was het zelfs de afsluiter van het seizoen. En met veel trots en genoegen kan ik u mededelen dat deze Stuurboord Bokaal gewonnen is door Top C4+ ploeg Heren 2! Roeiers Mats Voogelaar, Colin Groen, Darius Bakker, Kors Arets, Berend Volker en stuurvrouw Eva Potma hebben samen met hun coaches Job Grimbergen, Sam van der Boon, Maxime Straathof en Elmo Voeten een ongeslagen seizoen neergezet. Dit betekent dat ze alle zes de wedstrijden uit hun bokaal hebben gewonnen. Voor hun seizoen hebben ze ook nog de Blasphemy in Utrecht gewonnen en de interne Hades bokaal voor eerstejaars competitieploegen. Chapeau heren, dit zijn prestaties waar we met zijn allen trots op mogen zijn!

Het weekend begon met een regenachtige zaterdag ochtend langs de kade van het Hoornse Meer in Groningen. De eerste ploegen die moesten melden waren al vroeg uit de veren om op deze niet zo dichtbije locatie nog een keer hun wedstrijdhalen te laten zien. De Gyas Meerkamp is een tweekamp bestaande uit een 1700m en een 450m sprint.

Stuurboord Poule Heren 2 mocht het weekend beginnen. Skadi Heren 4 en Heren 10 zitten hierin en zetten een nette 7:54 en 7:59 neer respectievelijk. Dit bezorgde beide ploegen een plekje in de A-finale die later in de middag plaatsvond.  Daar bleken de heren nogmaals erg gewaagd aan elkaar. Ditmaal was Heren 10 een kleine 0,2s sneller dan Heren 4 met een tijd van 1:50,5. Zij werden derde en vierde.

Na Poule Heren 2 volgde Poule Dames 3. Hierin werd Skadi vertegenwoordigd door Dames 6 en Dames 8 en werd er weer een A-finale gehaald, deze keer door Dames 8. Dames 6 mocht de B-finale roeien, hierin finishten zij als eerste. Met een tijd van 2:03,2 werd Dames 8 vierde in hun finale.

Als laatste roeiden op de zaterdag de dames van Poule 2. Dit waren Dames 10 en Dames 14 voor Skadi. Ook zij waren erg gewaagd aan elkaar op de 1700m met een finishtijd van 8:52,1 en 8:50,9. Hierdoor grepen beide dames ploegen helaas net mis naar de A-finale. Opmerkelijk was het om te zien dat ze in de B finale een gedeelde tweede plek behaalden met een gelijke finishtijd van 1:59,8.

Nadat ze zaterdag avond de andere KNSRB Competitie Commissies keurig onder de tafel zopen begaf onze geliefde CC zich zondag ochtend wederom naar het Hoornse Meer.

Heren 2 mocht beginnen en roeiden zoals we van ze gewend zijn bovenaan in hun voorwedstrijd in de Heren 1 Poule. Met een finishtijd van 6:58,1 finishten zij als eerste en kwalificeerden zich hiermee in hun A-finale. Zoals hierboven beschreven taartten ze deze finale en maakten hiermee hun ongeslagen reeks compleet. Deze bokaalwinst is voor hen een prachtige afsluiting van het seizoen.

Hierna waren Dames 3 en Dames 4 aan de beurt in de Dames 1 Poule. Dit resulteerde voor beide ploegen helaas niet tot een A-finale.

Dames Poule 4 volgde hierna waarin onze Dames 12 startte. Met een tijd van 8:59,5 werden zij derde en plaatsten zij zich in de A-finale. Later op de zondag behaalden ze hier een derde plek. Knap gedaan dames!

Als laatst roeiden de mannen van Poule Heren 3. Heren 12 behaalde met hun voorwedstrijd de B-finale waarin zij zesde werden. Heren 8 en Heren 14 roeiden helaas achteraan in hun veld en behaalden de D- en E-finale.

Volgende week sluiten de Kruithuisbokaal, Bakboord bokaal, Klassementsploegen en de Skiffbokaal hun seizoen af op de Orca Slotwedstrijden op de Bosbaan in 020. Ook vindt dan het Nationaal Studenten Kampioenschap (NSK) plaats waar Heren 1, Dames 3 en Dames 5 aan deel zullen nemen. Tot dan!