Head of the River

Geplaatst op 18-03-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maaike Weersma

De Head of the River is geducht, gevreesd, meedogenloos en voornamelijk ontzettend lang. Over een afstand van acht kilometer wordt er gestreden voor iedere centimeter winst ten opzichte van de concurrentie. Echter ook dit weekend waren de weergoden ons niet goedgezind. Waar deze voorjaarsklassieker normaal gesproken de laatste wedstrijd van het langebaan seizoen bestempelt, changeerde dit weekend voor onze dames naar het begin van het kortebaan seizoen.

Door het stormachtige weer konden de blokken van zaterdag geen doorgang vinden. Gelukkig was er voor onze dames van EJD, EJLD en MGD een passend alternatief uitgedokterd. Ideale omstandigheden om de altijd gevreesde ergometers te trotseren. Menig persoonlijk record werd geëvenaard, met in het bijzonder fraaie resultaten voor de eerstejaars dames. Een speciale vermelding voor mej. van den Berg mag hierbij niet worden vergeten, gezien zij een excellente 7:10,4 op de ergometer wist neer te zetten.

Gelukkig voor onze mannen en club acht dames konden de blokken op zondag wel standhouden. In de ochtend was het aan middengroep licht in het lichte gevorderde 8+ veld om de barre tocht te trotseren. Gezien de goede resultaten van het vorige weekend waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas lukte het hen niet de felle collectieve halen naar boven te halen, waardoor zij genoegen moesten nemen met een derde plek. Ook de mannen van eerstejaars licht behaalde niet het resultaat waar zij van tevoren op mikten. De eerste kilometers racete zij weg, en met de goede stuurkunsten van mej. Vroegindeweij volgden er een aantal goede inhaalmanoeuvres. Helaas wisten zij dit het tweede deel van de race niet door te zetten, wat resulteerde in een vijfde plaats.

Afsluitend in het ochtendblok was het de beurt aan de club acht dames, waarbij zeker niet onverdienstelijk is gevaren. Zij wisten een stabiele race te roeien en uiteindelijk een vierde plek te behalen. Een knappe prestatie dames!

In de middag werd het spits afgebeten door dhr. Tissen in het elite veld, waarbij de toeschouwers konden genieten van de harde klappen van de Holland Acht. Na een goede pot roeien werd er met ruim 25 seconden verschil blik getrokken. Gefeliciteerd Jasper!

Vervolgens was het aan de heren van middengroep zwaar om in het gevorderde 8+ veld te excelleren. Zij hebben deze wedstrijd laten zien een goede ontwikkeling te hebben doorgemaakt afgelopen week en kunnen terugkijken op een geslaagde race. Ook eerstejaars zwaar wist een goede race neer te zetten. Met lange machtige halen behaalden zij een nette vijfde plek.

Afsluitend aan de Head of the River hebben alle startende ploegen deelgenomen aan het traditionele Head diner. Alle bootjongsten hebben verhaal gedaan over hun ploeg, hun roeien en over hun sportieve toekomst. Aan het einde was het voor mij een eer en genoegen om namens de Oude Vier en Dames Vier een verrassing aan dhr. Tuntler te overhandigen, die zich met zijn coach en stuurervaring verdienstelijk heeft onderscheiden en hiermee zijn verenigingsbadge dik verdiend heeft!

Head of the River 2019