Head of the Rotte

Geplaatst op 05-02-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maaike Weersma

Afgelopen zondag was de tijd daar voor de race der races, de Head of the Rotte. Hoewel het in de vroege morgen aanwezige ijs op het Noorderkanaal in eerste instantie anders deed vermoeden, was deze prachtige zonnige dag in februari bij uitstek geschikt voor een mooie sparsessie op de Rotte. Alle wedstrijdploegen van Skadi waren aanwezig om te strijden om de felbegeerde Misteli-bokaal. Een wisseltrofee die elk jaar wordt uitgereikt aan de omgerekend snelste ploeg tijdens de Head of the Rotte.

En gestreden werd er dit jaar. The Head of the Rotte ging dit jaar van start met het verroeien van de Jonghe 8 titel. Een ideaal moment voor de Eerstejaars ploegen om aan Skadi en hun ouders te laten zien wat het resultaat is geweest van al die inspanningen van de afgelopen maanden. Tijdens de sparsessie in Maastricht, een week eerder plaatsvindend, bleek al dat dit een uitermate spannende strijd zou gaan worden. Eerstejaars Zwaar vloog als eerste weg met solide halen. Eerstejaars Licht startte gering daarachter, waarna een spannende achtervolgingsstrijd losbarstte. Eerstejaars Zwaar en Licht maakten er een mooie onderlinge strijd van, waarbij tot op het laatste moment niet met het blote oog te zien was wie het water van de Rotte het snelste overbrugd had. De onfeilbare tijdswaarneming van die dag moest uiteindelijk de doorslag geven. Eerstejaars Zwaar had 0.5 seconden minder nodig om de 2300m af te leggen en wint daarmee de Jonghe 8 titel. Eerstejaars Licht had echter wel een beter percentage gevaren (93.65% om 91.39%) en wint daarmee de Misteli bokaal. Beide ploegen mogen onwijs tevreden zijn met deze uitslag. Aan hen om deze lijn door te zetten tot het naderende wedstrijdseizoen waar de echte punten verdeeld gaan worden. Ook de Eerstejaars Damesch hebben niet onverdienstelijk gevaren.

Na de strijd om de Jonghe 8 titel was het grove geschut van de achten denderend over de Rotte nog niet voorbij. Zowel middengroep Licht als Zwaar startte dit jaar in de acht, waarna een tweede achtervolgingsstrijd losbarstte. Middengroep Zwaar ging van start, waarna middengroep Licht volgde. Er werd ingelopen, er werd uitgelopen, maar bovenal werd er afgezien. Uiteindelijk wist Middengroep Zwaar het Rotterdamse water acht seconden sneller af te leggen dan Middengroep Licht.

Na de achten was het tijd voor de kleinere nummers om zich te doen gelden. Er werd goed gespard en hard gevaren. Een goede graadmeter voor de middengroepen om te bezien dat zij goed op weg zijn om harde tijden te varen in het naderende seizoen.

Hoewel de Head of the Rotte dit jaar niet werd verroeid om als Overnaedsche 4+ op de Varsity te mogen starten, deed het alsnog deugd om te zien dat Damesch 2 meedeed. Zij lieten zien over goede halen te beschikken en hebben alvast kunnen oefenen voor het grove geschut dat binnenkort nodig zal zijn om deze strijd te strijden. Binnenkort zal blijken welke ploeg deze fenomenale plek zal bemachtigen.

De focus gaat nu naar de winterwedstrijden die over twee weken op de Schie plaatsvinden!