Heerlijke Head of the Rotte

Geplaatst op 06-02-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Stephan Niemansburg

Afgelopen zondag 5 februari was de tijd weer daar voor de race der races, de Head of the Rotte. Alle wedstrijdploegen van Skadi waren aanwezig om te strijden om de felbegeerde Misteli-bokaal. Een wisseltrofee die elk jaar wordt uitgereikt aan de omgerekend snelste ploeg tijdens de Head of the Rotte.

En gestreden werd er dit jaar. De Oude Acht vloog als eerste weg met solide halen. De heeren van Middengroep Licht startten daarachter, maar ze waren zo onder de indruk van wat zij zagen, dat zij minstens een minuut nodig hadden om zichzelf bij elkaar te rapen. Na wat bemoedigende woorden van de stuur herpakten zij zich en begonnen ook zij sterk aan de 2300m.
Daarna was het tijd voor de Eerstejaars ploegen om aan Skadi en hun ouders te laten zien wat het resultaat is geweest van al die inspanningen van de afgelopen maanden. Eerstejaars Zwaar en Licht maakten er een mooie onderlinge strijd van, waarbij de coaches van beide ploegen na afloop zeker wisten dat hun ploeg gewonnen had. Zwaar zou absoluut zijn uitgelopen, maar Licht was toch ook gegarandeerd ingelopen. De onfeilbare tijdswaarneming van die dag moest uiteindelijk deze impasse beslechten. Eerstejaars Zwaar had 3.3 seconden minder nodig om de 2300m af te leggen en daarmee was de kous af. Eerstejaars Licht had wel een beter percentage gevaren (95.6% om 94.2%) dus beide ploegen mogen onwijs tevreden zijn met deze uitslag. De Eerstejaars Damesch hebben ook niet onverdienstelijk gevaren. Ze bleven de Clubacht Damesch ruim voor en gaan zich nu focussen op de WinterWedstrijden over 2 weken.

Na de achten was het tijd voor de kleinere nummers om zich te doen gelden. Er werd hard gevaren in die groep en een ploeg in het bijzonder wist daar een rappe tijd neer te zetten. Met de omrekeningsfactor meegenomen bleek dat zelfs de snelste tijd van de dag te zijn. De EJLD 4* had deze tijd neergezet en ging dus met de Misteli-bokaal naar huis! Kleine kanttekening hierbij is dat de normtijd voor dit nummer niet bijzonder scherp was, dus in de toekomst zullen deze dames nog harder moeten werken om de overwinning binnen te halen!

Enkele C4'en deden ook mee aan de Head of the Rotte. Zij vochten om als de Overnaedsche 4+ op de Varsity te mogen starten en dat werd een titanenstrijd. Heeren 2 en Damesch 2 kwamen uiteindelijk als snelste over de streep. De Overnaedsche 4+ is echter nog niet bepaald. Nog twee ploegen maken hier kans op en zij zullen binnenkort bepalen wie naar de Varsity mogen!

De focus gaat nu naar de WinterWedstrijden die volgende week op de Schie plaatsvindt!