Heineken NOOC Openingstoernooi

Geplaatst op 11-04-2018  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Tanne Schreuder

Dit weekend was het dan eindelijk zo ver, na afgelasting na afgelasting hebben de eerste eerstejaars competitieploegen zich eindelijk mogen laten zien op het Heineken NOOC Openingstoernooi. Elf ploegen uit Stuurboordbokaal hebben voor het eerst gezien tegen wie zij dit jaar zullen strijden en daarnaast waren er nog vier losse inschrijvingen verdeeld over de ervaren en onervaren C4+ velden. Waar de weersverwachting het had over een weekend met misschien een straaltje zon, werd het een zonovergoten weekend waar het taarten regende! 

 
De eerste taart van het weekend en van het competitieseizoen is binnengehaald door Heeren 3 in het Onervaren C4+en veld. In de voorwedstrijd pakten ze al de snelste tijd met een tijd van 1:47,0 over 500 meter. In de finale hebben ze daar nog eens 3 seconden afgehaald en hebben ze met een tijd van 1:44,4 niet alleen de beste tijd van hun veld maar ook de beste tijd van alle heeren C4+en die dit weekend gestart zijn, waarvoor hulde! Ook de heer Goudvis heeft hier natuurlijk aan bijgedragen! Na een tweede plek op de Blasphemy en deze mooie prestatie op het HNOT zijn wij benieuwd naar hun prestaties binnen hun eigen bokaal. Komend weekend zullen we zien hoe dit uitpakt op de Traianus Regatta. Het lijkt erop dat deze mannen een mooi seizoen tegemoet gaan en nog wel eens meer taarten binnen kunnen gaan slepen voor Skadi. 
Ook Heeren 1 startte dit weekend in het Onervaren C4+ veld. Helaas klopten de beloftes van de heer Lale-Demoz niet; met een C4+ met een blok geriggered (een premiere op het HNOT en misschien wel binnen het C4+ roeien) plaatsten zij zich voor de B-finale waar zij eerste in werden. Ook hier was er een flink verschil in de tijd die in de voorwedstrijd en in de finale is neergezet en we denken dan ook dat hier nog veel ruimte is voor verbetering. 
 
Ook op zondag zijn mooie prestaties neergezet. Ditmaal was het Heeren 2 die de taart binnenhaalde. Zij startten in de Stuurboord bokaal en ook zij kwamen als eerste over de streep met een tijd 1:50,3. Dit betekent dat zij zich de volgende wedstrijd in poule 1 zullen begeven en dat ze daar ook een gewaagde concurrrent zullen zijn voor hun tegenstanders. Damesch 2 roeit ook mee in de Stuurboord bokaal. Na een tweede tijd in de eerste en tweede voorwedstrijd was het een ontzettend spannende finale. De damesch hebben zich met harde halen steeds dichter naar de eerste plek geroeid en zijn met een tijd van 2:03,7 en een verschil van 0,4 op de tweede plek als eerst de finishlijn gepasseerd. 
 
Deze prestaties laten zien dat het goed gaat met de Skadi competitietop. Het harde trainen heeft zijn vruchten afgeworpen en ook nuchter het HNOT ervaren was het zeker waard. Onder leiding van goede coaches zullen deze ploegen zich blijven ontwikkelen en verwacht ik dat er dit seizoen nog meer stuurtjes te water zullen gaan. 
 
De prestaties van de overige ploegen waren wisselend. Damesch 13 roeiden in de B-finale en Damesch 11 en Heeren 4 roeiden in de C-finale. Met wat meer uren op het water kunnen deze ploegen ook in een nette poule terechtkomen. Voor de overige ploegen bleek dat er nog wat werk aan de winkel was. 
 
Naast het roeien is ook het feesten een belangrijk onderdeel van dit weekend. Skadi was in grote getalen aanwezig, met zowel eerstejaars die dit weekend niet hoefden te starten als ouderejaars. Ook is er een goede strijd gestreden voor het podium en zaterdag is Skadi een verband aangegaan met de rest van de KNSRB om zo de string uit de paal te kunnen veroveren. Uiteindelijk was het Triton die met een piramide aan eerstejaars de string heeft weten te bemachtigen. Ook mejuffrouw van Unen verdient een benoeming voor haar prestaties dit weekend. Zo heeft zij eigenhandig vier dassen en een plokje van andere verenigingen weten los te peuteren. 
 
Al met al was het een ontzettend mooi weekend met mooie prestaties en mooie herinneringen. Het bestuur heeft genoten en kijkt uit naar de komende wedstrijden!