Heineken Openingstoernooi

Geplaatst op 25-03-2019  -  Categorie: Algemeen

Afgelopen weekend was het tijd voor het Heineken Openingstoernooi! Het competitieseizoen ging van start voor de Stuurboord ploegen. Op vrijdag middag startte het weekend en trok een grote groep Skadianen het Beekse Bergen vakantiepark in. Met maar liefst 37 geboekte huisjes was Skadi goed vertegenwoordigd. Vrijdag avond vond het openingsfeest plaats in het botenhuis van T.S.R. Vidar. 

Zaterdag ochtend startten de eerste ploegen. Om half zeven 's ochtends meldde Dames 8 zich keurig op tijd bij de Competitie Commissie. Kort daarna verschenen Heren 10 en Dames 3 op het terrein en stapten na het opriggeren met hun iets wat brakke koppen de boot in, klaar om te starten. Top ploeg Dames 3 behaalde een mooie tweede plek in de 500m doorstart in hun eerste voorronde. Later op de dag werden ze eerste in de tweede voorronde en plaatsten zich hierbij in de A finale. Heren 1 werd tweede met een strakke tijd van 1:49.8 in de voorronde van het Onervaren C4+ veld en verdienden hier ook hun eerste plek in de A finale. 

Zaterdag middag vonden de eerste finales plaats. Heren 1 finishte 1.7 seconden na Argo Heren 1 en behaalde hierbij de tweede plek van het Onervaren C4+ veld. Later in de middag was het aan Dames 3 om de A finale te starten en ging als tweede over de finish na Gyas. Gyas week tijdens hun race van hun baan af en hinderde hierbij Dames 3 in hun eindsprint. Stuurman Dhr. Ketel stak zijn hand vakkundig in de lucht tijdens de finish om hier protest over in te dienen en het Hoofd van de Jury gaf hem gelijk. Gyas werd teruggeplaatst naar plek vier. Dames 3 werd hierdoor eerste en behaalde hun eerste taart. Taart is taart en dus een mooie start van hun seizoen!

Op zondag was de tweede helft van de ploegen aan de beurt. Dames vier werd zevende van de 26 ploegen in hun voorwedstrijd, een prima resultaat. Later in de ochtend was het aan Heren 2 om hun krachten te laten zien op het water. Met maar liefst 6.9 seconden voor de nummer twee waren ze na de eerste voorwedstrijd al vrij zeker van een plek in de A finale. 

Dames 1 en Dames 2 startten het Dames Onervaren C4+ veld en werden eerste en tweede, keurig! Beide Top ploegen plaatsten zich dus in de A finale. Dames 1 was hier de snelste en behaalde hier ook hun eerste taart van het seizoen! Zowel hun stuur als coach doken van het erevlot het water in op deze zonnige zondag.

Later op de middag roeide Heren 2 op voor hun A finale. Na hun dominantie in de voorwedstrijden lagen de verwachtingen hoog. Met meer dan 10 seconden voor de nummer 2 veegden ze de NSRF SB H3 A finale aan en behaalden hiermee hun eerste taart van het seizoen. Gefeliciteerd heren!

We kunnen terug kijken op een mooi weekend met een eindscore van 3 taarten. Volgend weekend staan de Aegir Lentesprints op het programma en is het tijd voor de Bakboord- en Klassementsploegen om hun seizoen te starten!

 hot2019