Heineken Roeivierkamp

Geplaatst op 12-03-2018  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Sophie Louter

De meest unieke wedstrijd van het roeiseizoen, de Heineken Roeivierkamp, heeft afgelopen weekend plaatsgevonden op het Amsterdamse roeiwater. De spanning was groot bij onze ploegen. Er kon namelijk niet bepaald gesproken worden van een optimale voorbereiding na de winterse temperaturen van de afgelopen week. Toch lagen zaterdag alle ploegen zelfverzekerd aan de start voor de 2500 meter om vervolgens meteen door de 250 meter in te vliegen. Op zondag stonden de 5000 en de 750 meter op het programma, deze dag wel met een paar uur rust er tussen.

Zowel de heren- als de dames oude achten startten in een zeer sterk veld. Bij de heren startten er zelfs twee ploegen van de Italiaanse bond. Dat maakte het veld een groot spektakel voor de toeschouwer. Met de heer Steenman op slag roeiden de heren een viertal goede races. Helaas was het niet genoeg om te tippen aan de Nederlandse en Italiaanse top. Bij de dames sloeg mejuffrouw Brandsma de boot voor. De dames acht bestond uit een combinatie van onze middengroep roeisters, een zeer fitte coach, onze bondsroeiers mej. Brandsma en mej. Keijser en een topper uit het verleden, mej. Head!

De heren van de middengroepen waren in staat om twee sterke achten op het water te liggen. Bij de lichte heren startten zij in hun vaste opstelling waar zij regelmatig mee trainen. De heren zijn daarom ook zeer goed op elkaar ingespeeld wat resulteerde in een benoemenswaardige vierde plek in de eerste divisie. De zware heren moesten wat ploeggenoten uitlenen aan de oude acht waardoor zij genoodzaakt waren om met invallers te roeien. Echter waren dit zeker niet de minste invallers. De heren lieten zien dat zij zelfs met een beperkte voorbereiding in de top van de middenmoot konden meevaren.

Voor de eerstejaarsploegen was het een spannend weekend waar zij voor het eerst een wedstrijd startten waar zij vier maal moesten presteren. De eerstejaars lichte mannen hebben een prachtige prestatie neergezet door mee te varen in de top. Op zaterdag lieten zij sterke massieve halen zien en eindigden ze daardoor op een voorlopige tweede plek. Op de zondagochtend viel de 5000 meter enigszins tegen, maar door het weekend weer af te sluiten met een sterke 750 meter konden zij hun tweede plek behouden. De lichte heren hebben weer een mooi aantal punten voor het eerstejaarsklassement verdiend! De zware heren roeiden op zaterdag een erg sterke 250 meter, misschien wel te verklaren door de korte masterclass op het Noorderkanaal de week ervoor. Hierdoor konden zij een mooie plek bemachtigen in de tussenstand. Echter konden ze die sterke lijn niet doortrekken naar de zondag. Deze week zullen zij hard werken aan een sterke comeback voor de Head of the River. Ook de eerstejaarsdames roeiden een sterke 250 meter waardoor zij omhoog klommen in de tussenstanden. Het sprintvermogen zit dus wel snor bij deze twee ploegen. De dames roeiden het weekend verder steady in de middenmoot. Ook voor deze ploeg geldt dat ze komende week hard gaan trainen om hun ware kunsten te vertonen op de Head of the River. De lichte dames werden geveld door het noodlot. Een van de dames belandde zaterdagochtend bij de eerste hulp door een vervelend fietsongeluk. Hierdoor konden de dames niet roeien zoals ze getraind hadden. Zondag moesten zij daarom noodgedwongen met twee verschillende invallers roeien.

Al met al was het weer een mooie wedstrijd voor de toeschouwer aan de kant en kijk ik met smart uit naar de volgende wedstrijd!