Heineken Roeivierkamp

Geplaatst op 11-03-2019  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Maaike Weersma

Heineken Roeivierkamp 2019

Na een goede trainingsvoorbereiding en de bemoedigende en inspirerende woorden van Eskild Ebbesen en Florian Mennigen vrijdagavond was de gehele wedstrijdsector klaar voor de Heineken Roeivierkamp. Waar dit weekend wat chaotisch en twijfelachtig begon, resulteerde dit weekend uiteindelijk in één van de betere Heineken voor Skadi in tijden!

Door het onstuimige weer was er voor de wedstrijdleiding een hele kluif aan het beslissen van een geschikt wedstrijdprogramma. Uiteindelijk roeiden de mannen hierdoor drie, en de vrouwen slechts twee afstanden. Voor de mannen stond op zaterdagmiddag de 750 meter op het programma. Op zondag verroeiden zowel de mannen als de vrouwen eerst de 2500m met aansluitend een 250m boord aan boord sprint. Op basis van deze afstanden zijn vervolgens de eerstejaarsklassementspunten verdeeld.

Met name onze lichte mannen sectie heeft laten zien het hoofd koel te kunnen houden onder de af en toe erbarmelijke omstandigheden. Dit is ook de redactie van NL Roei niet onopgemerkt gebleven, met een eervolle vermelding voor onze eerstejaars lichte ploeg als gevolg. Voor de eerstejaars lichte mannen begon de zaterdagmiddag goed. Met een steady 750 meter roeide alleen Nereus een snellere tijd over deze afstand. Voor de 2500 meter op zondagochtend werden de kaarten opnieuw geschud, maar ook hierbij wisten onze jongens een tweede tijd te roeien. De 250 meter bleek uiteindelijk de beslissende afstand te worden. Waar de eerste helft van de race gelijk opging, begon het in de tweede helft wat rommelig te worden bij onze tegenstanders uit 020. Uiteindelijk wist eerstejaars licht maar liefs 3! volle seconden eerder over de finishstreep te komen. Ruim genoeg voor de afstandswinst op de 250 meter en een overall eerste plaats dit weekend. Gefeliciteerd roeiers en coaches met jullie blik!

Middengroep licht startte dit weekend in het lichte gevorderde 8+ veld. Zij wisten de 750 meter naar hun hand te zetten en de snelste tijd over deze afstand te roeien. De 2500 meter op zondagochtend wist Triton 3 seconden sneller af te leggen, en moesten onze heren genoegen nemen met een tweede plek op deze afstand. De 250 meter was ook deze keer weer een genoegen om naar te kijken, waarbij onze lichte mannen er ook deze keer met de winst vandoor wisten te gaan. Zowel de winst op de 750 meter als de 250 meter zorgde wederom voor een eerste plaats overall. Gefeliciteerd roeiers en coaches met jullie blik!

Ook de mannen van eerstejaars zwaar hebben dit weekend laten zien tot de top van het klassement te horen. Een nette tweede plek op de 750 meter, een vierde plek op de 2500 meter en een zesde plek op de 250 meter zorgde voor een keurige vierde plek over het gehele weekend. Middengroep zwaar wist met een 19e plek in de middenmoot te eindigen in het gevorderde 8+ veld. Door een snoek op de 750 meter moesten zij helaas wat plekken toegeven op wat er mogelijk ingezeten had.

Voor onze dames stonden er dit weekend maar twee afstanden op het programma. Onze eerstejaars dames hebben op de winterwedstrijden laten zien een uitstekende vijf kilometer te kunnen roeien. Aan hun om dit weekend te laten zien ook op de korte afstanden te kunnen excelleren. Waar de focus gedurende de 2500 meter niet de gehele wedstrijd op scherp stond, wisten zij uiteindelijk een derde plaats te roeien. Op de 250 meter wisten zij een plekje omhoog te schuiven, en de tweede tijd weg te zetten. Uiteindelijk genoeg voor een nette tweede plek over het gehele weekend.

Ook voor de eerstejaars lichte dames was het een uitstekend weekend waarin zij hebben laten zien aan de bovenkant van het klassement mee te kunnen doen. Een vijfde plek op de 2500 meter en een vierde plek op de 250 meter resulteerde uiteindelijk in een vierde plek over het gehele weekend. Een knappe prestatie voor deze ploeg!

Middengroep dames startte in het dames gevorderde 8+ veld, en werden door ziekte van mej. Brandsma genoodzaakt op het laatste moment de opstelling om te gooien. Uiteindelijk wisten zij in een Skadi/Njord combinatie met nette en harde halen tot tweemaal toe de vierde plek te roeien, resulterend in een overall vierde plek. Middengroep lichte dames wist dit weekend helaas niet hun beste halen neer te zetten, en behaalde een achtste plek in het lichte dames gevorderde 4* veld.

In het laatste blok zondagmiddag was het aan onze club 8 dames om louter een 2500 meter te roeien. Met een uitstekende voorbereiding op dit weekend en een misschien iets minder uitstekende voorbereiding op hun wedstrijd zondag, wisten zij netjes in de middenmoot van het veld te eindigen. Een goed vooruitzicht naar de rest van het seizoen.

We kunnen met smacht uitkijken naar de volgende wedstrijd: de Head of the River Amstel aanstaande weekend!