Hel van het Noorden

Geplaatst op 26-11-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Frédérique Bienfait

De Hel van het Noorden is een van de meer curieuze wedstrijden van het jaar. Naast dat er eerst 11 kilometer moet worden opgeroeid voordat het startgebied bereikt wordt, moet er ook op de trappers gestaan worden om over de Dijk te kijken. Dit maakt het coachen extra lastig. Gelukkig is er over een week een fietspad op de dijk klaar, dat belooft wat moois voor volgend jaar!

s' Ochtends roeiden de vier tweetjes van middengroep licht en de skiffjes van mej. Keijser en mej. Loos. Het was koud, maar er was niet enorm veel wind, prima omstandigheden voor een wedstrijd in Groningen. Alle tien de roeiers hebben een degelijke race neergezet en mej. Keijser pakte naast de winst van het LDSB 1x veld ook het baanrecord mee.

’s Middags begon de wind wat toe te nemen, wat voor lastigere omstandigheden zorgde. In het tweede blok startten de skiffjes van middengroep zwaar en middengroep licht en de tweetjes van middengroep dames. Ook startte mej. Brandsma in een bonds 2-. Wisselende resultaten werden behaald, maar over het algemeen was iedereen tevreden. 

We kunnen terugkijken op een rustige zondag en afsluiter van het baanseizoen van 2018!