Het Heineken NOOC Openingstoernooi - Een vliegende start

Geplaatst op 27-03-2017  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Imke Theeuwen

Het Heineken NOOC Openingstoernooi van 2017 is helaas aan zijn einde gekomen, maar gelukkig kunnen we nog even nagenieten: goede prestaties worden gevierd, stemmen sterken weer aan en nachtrusten worden verlengd. Het was een geweldig weekend met een aantal prachtige prestaties!

Op zaterdag startten onder andere LUX en Volatica Ancora in het ochtendblok. Beide ploegen behaalden de B-finale en werden respectievelijk eerste en tweede. Zij kunnen met consequent trainen goede zaken gaan doen in de NOOC dit jaar.

In het middagblok was het de beurt aan de heeren topboten en Tirpitz. Heeren A en Tirpitz voeren vooraan in de C- en E-finale in het ijzersterke C4+ klassement. De winnaars in dit veld toonden echter geen dominantie en presteerden niet consequent. Het zal dus een spannend klassement gaan worden dit jaar! Heeren B voer in de NOOC Bokaal goede voorwedstrijden en piekte in de A-finale. Deze mannen behaalden hiermee de spannendste taart van de dag onder de noemer van een zeer snelle tijd en lieten de fietsenmakers teleurgesteld aan de finish. Proficiat met deze overwinning!

Op zondagochtend waren de uitslagen matig. Gelukkig herpakte Straight Outta Compo zich nog na hun eerste voorwedstrijd en bereikte de ploeg nog een tweede plek in de B-finale.

’s Middags was de alcohol duidelijk al op de achtergrond geraakt, want de prestaties verbeterden behoorlijk. Dhr. Van Baal en dhr. Rosenkrands lieten even zien dat zij in een oud-wedstrijdroeiersveld een eerste plek in de B-finale konden halen. Zij zullen zich op de Skoll Cup revancheren tegen Proteus.

Het Damesch C4+ Klassement was enigszins onverwacht een groot succes voor Skadi! Damesch 1 werd helaas geplaatst in de B-finale maar liet hierin wel zien dat zij overall de allersnelste finaletijd neer konden zetten! De damesch van Kers streden ook in dit veld en leiden nu het rechter rijtje. Hiermee lieten zij menig TopC4+ van andere verenigingen achter zich, wat een zeer goede prestatie is.

De dag sloot af met een stukje geschiedenis. We hadden het op zaterdag al gezien; een wedstrijddag beëindig je met een taart! Damesch 2 domineerde met volle overtuiging en steeg ook boven alle andere dameschpoules uit. Zij gaan met volle vaart af op een topnotatie in de NOOC Bokaal!

Al met al was er een grote spreiding in de prestaties dit weekend. Helaas waren een aantal ploegen teleurstellend. Zij kunnen echter hard vooruitgaan in de komende tijd door stoïcijns door te trainen of te starten met trainen. Met drie weken tot de volgende NOOC-wedstrijd is er genoeg tijd voor een overtuigende revanche!

Bij beide geslachten steeg een handvol ploegen tot grote hoogte en trok hiermee de lat omhoog. De buitenlandse verenigingen zijn geschrokken van Skadi’s kwaliteiten en zullen vanaf nu een tweede keer slikken als zij Rotterdam in de loting zien staan. Binnenkort worden de bokaal- en klassementstussenstanden gepubliceerd en zullen we zien waar alle ploegen zijn geëindigd in de ranglijsten. Houd hiervoor de pagina van de Competitie Commissie goed in de gaten.

Het was een geweldig weekend met mooie prestaties en lage feesten. Skadi was vertegenwoordigd op alle fronten en zo zal het jaar zich voortzetten. Bedankt voor het geweldige weekend!