Hollandia Roeiwedstrijden

Geplaatst op 23-04-2018  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Sophie Louter

De wedstrijd waar veel roeiers naar uitkeken, vond afgelopen weekend plaats. Het Nederlands kampioenschap werd dit jaar tijdens de Hollandia roeiwedstrijden georganiseerd. Dit jaar hebben er vier van onze roeiers gestreden om de titel van Nederlands kampioen: Leander Geschiere in het Lichte Heren skiff-veld, Marieke Keijser in het Lichte Dames skiff-veld, Jasper Tissen in het Heren twee-zonder veld en Lisanne Brandsma in het Dames twee-zonder veld. Op vrijdag roeiden deze vier Skadianen een Time-Trial om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Allen haalden dit zonder al te veel moeite! Zaterdag was het tijd voor de kwart- en halve finales. Helaas haalde Lisanne de plaatsing voor de A-finale net niet en roeide zij zondag de B-finale. In deze B-finale heeft ze zichzelf alsnog mooi bewezen door met meerdere bootlengtes als eerste over de finish te komen! Jasper en Marieke plaatsten zich door een eerste plek voor de A-finales! Jasper kwam echter net iets te kort voor een gouden medaille. Marieke roeide een prachtige race in haar A-finale en won met overtuiging het Nederlands kampioenschap! Verassing van het weekend was Leander Geschiere. Ook hij plaatste zich door sterke races in de voorwedstrijden te varen voor de A-finale in het Lichte Heren Elite-veld. In dit ontzettende sterke veld liet Leander zien dat hij mee doet in de top van het lichte heren roeien.

Bovendien belooft dit weekend veel goeds voor de rest van het seizoen! Wegens blessures en zieken konden de ouderejaars heren helaas niet meedoen in de NK-velden. Wel zijn zij op zondag in het Gevorderde vier-zonder veld gestart. Daar wonnen zij met overtuiging! De race was een mooie opsteker na de toch wel iets teleurstellende race op de Varsity. De mannen zijn weer helemaal fit en klaar voor de rest van het 2k-seizoen!
Ook de middengroepen kwamen dit weekend aan de beurt bij de eerste wedstrijd van het development klassement. Mooie prestaties werden daar neergezet door de lichte middengroepers. De lichte dames dubbel twee van Giulia Rolloos en Rianne van der Horst Jansen roeiden zich op zaterdag warm om vervolgens op zondag een blik te trekken in het lichte dames gevorderde dubbel-twee veld in een super spannende race! De meiden hebben gevochten voor wat ze waard zijn en kwamen vervolgens als eerste over de finish. Met deze race hebben de meiden hun eerste tellende blik gewonnen en zijn zij beginnelingen af. De lichte vier-zonder heeft zowel zaterdag als zondag ontzettend hard geroeid, maar viste helaas twee maal nét naast het blik op enkele secondes. Zij werden tweemaal tweede. De komende twee weken maken ze zich op om revanche te nemen op de Njord mannen.
Voor de eerstejaars was het de eerste wedstrijd op de Bosbaan. Zowel de zware heren als de lichte heren en de dames plaatsten zich, net als op de Varsity, opnieuw voor de A-finales. En dat op zowel zaterdag als zondag. Op zaterdag zijn er weer lekker veel punten voor het klassement verdiend. En op zondag komen ze steeds dichterbij dat beginnelingen blik! Aankomende twee weken zullen zij er een schepje bovenop doen, zodat zij niet alleen in de voorwedstrijden maar ook in de finales als eerste over de eindstreep zullen roeien.
Door het prachtige weer was het absoluut geen straf om alle ploegen te volgen langs de kant. Al met al kan ik tevreden terugkijken op een mooi wedstrijdweekend. Ook bij de ploegen die niet genoemd zijn, zie ik veel vooruitgang en potentie om hun stijgende lijn voort te zetten zodat ook zij prachtige prestaties neer kunnen gaan zetten. De races van afgelopen weekend beloven dan ook veel goeds voor het eerst volgende wedstrijdweekend, de Damen Raceroei Regatta. Ik zie jullie daar!