Hollandia/NK Klein 2021

Geplaatst op 19-04-2021  -  Categorie: Wedstrijd verslagen

Afgelopen weekend werd voor het eerst in lange tijd weer een officiële 2k wedstrijd gehouden op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen, namelijk het Nederlands Kampioenschap Kleine Nummers. Namens Skadi namen 9 ploegen deel om de eer van Rotterdam op eigen water te verdedigen. De uitdaging lag niet alleen in de hoge golven en flinke wind tegen, maar ook in het feit dat wedstrijden kort na elkaar gevaren moesten worden om aan de coronamaatregelen te voldoen.

Zaterdagochtend begon met een time-trial waar dhr. van Streun in combinatie met een roeier van Okeanos in het Heren Elite 2- veld startte. De combinatie dhr. Bos en dhr. Bukman in het heren Senioren B (onder 23) 2- veld. Verder kwam de heer Geschiere in het elite skiffveld in actie en de heer Verbeek in het lichte heren elite skiffveld. Allen gingen door naar de kwartfinales later op de dag. 

Vanuit de ouderejaars dames startten mej. Brandsma en mej. Hutter in het dames elite skiffveld en mej. Mos en mej. Van Niersen in het dames SB-skiffveld. Ook mej. Keijser die de week ervoor nog een bronzen plak op het EK won, kwam aan de start om de Nederlandse titel in het lichte dames elite skiff veld te bemachtigen. Op de zondag werden de halve finales en finales gevaren. Waar de heer Van Streun in de twee zonder combi een eerste plaats in de D-finale wist te behalen en de twee zonder Bos/Bukman een derde plaats in de C-finale, waar ze uiteindelijk vierde van Nederland mee geworden zijn in het heren SB-veld. Een mooie prestatie. De dames hadden ook een succesvolle zondag met mej. van Niersen die zich wist te plaatsten in de A-finale van het dames Elite veld waar zij mocht racen tegen de top van Nederland. Zij wordt uiteindelijk tweede van Nederland in het dames SB-veld. Het weekend sloot mejuffrouw Keijser af door Nederlands kampioen te worden in het Lichte dames elite veld.

Namens Skadi feliciteren we mej. Keijser met de nationale titel en de andere leden met hun goede prestaties!