Huldiging Skadi's toproeiers

Geplaatst op 12-10-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nene Marringa

Goud op de Olympische Spelen, een derde deelname aan de Spelen en drie uitzendingen naar het FISU WK. Dat zijn de prestaties van de roeiers die we afgelopen zaterdag hebben gehuldigd. Een groot aantal Skadianen, Oud-Skadianen, de wethouder van sport en andere geïnteresseerden hebben de internationale toproeiers van Skadi in het zonnetje gezet. Ook zijn de coaches onmisbaar voor het succes van de roeiers, dus zij werden bedankt voor hun inzet.

Bovengenoemde prestaties zijn slechts een greep uit alles wat de roeiers hebben bereikt. Maaike Head won afgelopen zomer Olympisch Goud, maar roeide vier jaar ook al op de Spelen in Londen en heeft een aantal wereldrecords op haar naam staan als lichte dame. Behalve haar fantastische sportieve prestaties heeft zij zich ook op organisatorisch vlak zeer verdienstelijk voor Skadi ingezet.  En ook dat is nog niet alles, maar het zijn genoeg redenen om mej. Head tot erelid van Skadi te benoemen.

Mitchel Steenman roeide deze zomer voor de derde keer op de Olympische Spelen, een unicum voor Skadi. Zijn eigen blikkenlijst die hij van Skadi kreeg aangeboden maakte veel duidelijk: er zijn weinig roeiers die zoveel blikken en overwinningen voor Skadi hebben binnengehaald. Ook dhr. Steenman is voor zijn prestaties benoemd tot erelid.

Daarnaast hebben Maarten van Buuren, Philip van der Weijde en Annika van Putten begin september meegedaan aan het Studentenroei Wereldkampioenschappen in Poznan. De drie lichte roeiers hadden hun uitzending verdiend en hebben goede prestaties neergezet op internationaal topniveau.

De roeiers werden zaterdag in de Eresloep naar Skadi gevaren en werden daar warm onthaald door alle Skadianen. Na onder andere een inspirerende speech van wethouder Adriaan Visser, het opspelden van de erepenningen en het uitreiken van cadeaus werd er een toost uitgebracht op de roeiers en met volle borst het Skadi lied ingezet. Als afsluiter van deze prachtige middag werd de ‘Head en Sigmond’ gedoopt, een lichte dames dubbeltwee waarmee Maaike Head en Rianne Sigmond als eerste Skadidames naar de Olympische Spelen in Londen zijn geweest.. Zoals Maaike aangaf is er niets mooiers dan van je vereniging na al die jaren nog zoveel waardering te krijgen. Hulde voor al onze internationale roeiers!

Klik hier voor de foto’s van de middag.